Çince nasıl öğrenilir?

Faslan

Kilopat
Öncelikle merhaba arkadaşlar. Çince öğrenmek istiyorum. Birkaç gündür araştırıyorum ama çok sağlam bir kaynak bulabildiğim söylenemez. İnternette bunun üzerine kaynak veya yöntem önerisi de pek bulamadım. Bulduğum kaynaklardaysa tek tük anlatımlar var. İleri seviye anlatan bir yer bulamadım. Şunu da belirtmem gerekiyor ki dile tamamen yabancıyım. Çinceyle alakalı bildiğim tek şey alfabesinin olmadığı ve çok fazla karakter olduğu. Çince bilen veya bu tür bir süreçten geçmiş olan herhangi birisi bir kaynak veya yöntem önerirse çok güzel olur. Her türlü önerilere açığım.

Daha önce 1 sene kadar Çince eğitim aldım. Ancak Çince zor bir dildir, ezberinizin kuvvetli olması gerekir. Kullanım alanları da kısıtlıdır. Çince dizi ve film bulabilrsiniz ancak konuşmak için birini bulabileceğini pek zannetmem özellikle koronavirüs döneminde. Size tavsiyem bulabildiğiniz en temel kaynaklardan başlamanız ve olabildiğince kelime dağarcığınızı geliştirmenizdir. Akademik bir hedefiniz yoksa dilbilgisini üzerine yavaşça eklersiniz. Kulak dolgunluğu da dilbilgisi konusunda size yardımcı olacaktır. Bir kaynak önermemem, üzerinden zaman geçti Çince eğitimini alalı.

Önerin için teşekkür ederim dostum. Bulduğum bütün kaynakları inceledim. Yüksek oranda indirime girmiş bir eğitim seti buldum. Onu alıp oradan eğitime devam edeceğim galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
İmkansız değil de başta zor olacak büyük ihtimal. Tamamen yabancıyım dile. Görsel hafızam ve ezberim iyi ama bunların kalıcı olması için pratik yapılabilecek ortam yok gibi. Problem olabilecek tek şey bu bence.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı