Çin'de fizik okursam işsiz kalır mıyım?

571923

Centipat
Merhaba. Çin'de fizik okursam işsiz kalır mıyım? İş bulursam da ne kadar kazanırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çin'de baskıcı yönetim iktidarda. Fizik sizi ezmezse, o ezer. Türkiye'de fizik okusanız daha mutlu ve ön planda olursunuz.
Çin bilim adamlarına, öğretmenlerine ve hükümet veya ülkesi için çalışan herkese aşırı değer veriyor, küçücük çocuklara kuantum fiziğinin en basit temellerini öğreten bir ülkeden bahsediyoruz, adamlar klasik Sovyet yönetimi kafasındalar.

Ama ana fikir ülkesine yararlı olması.

Nerede Fizik okuduğunuzun ne önemi var? İyi bir Fizik eğitimi veren bir okulsa gidin okuyun ve iyi bir fizikçi olun. İyi bir fizikçi olursanız akademik olarak ilerleyebilirsiniz ama Fizik okuyup Türkiye'de zengin olur muyum derseniz bunun cevabını bilmiyorsanız Fizik okumayın derim

Hocam şimdi biri var Ajax'ın altyapısı biri de var Antalyasporun altyapısı hangisini seçerdiniz?

Hocam şimdi biri var Ajax'ın altyapısı biri de var Antalyasporun altyapısı hangisini seçerdiniz?

Caltech'te Fizik eğitimi almakla Çin'de almak arasında büyük bir ikilemde kaldım hangisini seçeyim diye sordunuz da biz mi görmedik. Sorunuz bilmediğimiz bir sebeple Çin'de Fizik eğitimi alma fırsatınız olduğunu ve bunun iyi olup olmayacağını merak ettiğinizi anlatıyor ben de ona göre cevap verdim. Gitmeyi düşündüğünüz üniversitenin Fizik eğitimi iyiyse gidin ama daha iyi alternatifiniz varsa niye soruyorsunuz ki?

Hocam imkanınız varsa Çin'den başka bir yer seçin. Çin ile iş yapılır ama okumayı/yaşamayı tavsiye etmem. Gidip yaşamadım ama dışarıdan bakınca buradan gidilecek gibi değil.

Tamam konuyu şöyle değişeyim. Çin'in shangai julio tong universitesinde okumakla Türkiye'nin üniversitelerini okumak arasında ne kadar fark var?

Hocam imkanınız varsa Çin'den başka bir yer seçin. Çin ile iş yapılır ama okumayı/yaşamayı tavsiye etmem. Gidip yaşamadım ama dışarıdan bakınca buradan gidilecek gibi değil.

Çin'de fizik eğitimi ileri seviyede diyorlar o yüzden Çin'i istiyorum. Gidilecek gibi durmuyor derken tam olarak ne yüzünden?

Tamam konuyu şöyle değişeyim. Çin'in shangai julio tong universitesinde okumakla Türkiye'nin üniversitelerini okumak arasında ne kadar fark var?

Kısa bir araştırma yaptım dünya sıralamasında ilk 50'lerde dolaşan bir üniversiteymiş. Mühendislik ve teknik birimleri daha iyiymiş. Ama Fizik konusunda özel bir bilgi bulamadım, ama şunu söyleyebilirim eğer bölümün dili İngilizceyse ve sizin de İngilizceniz iyiyse Türkiye'de okumak yerine bu okulda okurdum. Ama tabi 10 dk lık bir araştırmayla edindiğim izlenim bu.

Ama yer olarak, kültür olarak, dil olarak, yiyecek içecek olarak, rejimle ilgili hususlar vs bunları da iyice araştırıp uygun diyorsanız alışırım diyorsanız ve amacınız Türkiye'ye göre daha iyi bir Fizik eğitimi almaksa gidin.

Ama Fizik'i bir branş olarak para kazanma imkanı görüyorsanız asla gitmeyin. Ancak araştırma aşkınız, bilim aşkınız varsa okunacak bir bölümdür. Meslek edinmek öncelikli amaç olmamalı bu tip bölümler için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…