Çözüldü Çin'den alınan kargonun ne olacağı nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deepcx

Megapat
Selamlar,

30 Mayıs'ta ebuy7 sitesi üzerinden Honeywell PTM7950 termal macununu satın aldım. Ürünün kendisi 795 TL, kargosu 201 TL, toplamda $24.38 ödeme yaptım. Bu sabah sevkiyatı kontrol ettiğimde PTT sekmesinde garip bir bildirim (Gönderi yurt dışına sevk edildi) gördüm. Belki gün içerisinde güncellenir, değişir dedim ama maalesef değişmedi. İşin kötüsü, tam da 4 Haziran akşamı telefonumun IMEI'si kapandı (yurt dışı kayıtsızdı), gümrükten bana SMS geldi mi onu bile bilmiyorum. Normal şartlarda ürünün sorunsuz geçmesi gerekiyordu, toplam ücret €22'nin bile altında ama sitede niye öyle yazıyor anlamadım. Daha önce alışveriş yapıp aynı bildirimi alan varsa, sonrasında ne oldu beni aydınlatabilirse sevinirim. Ürünüm Çin'e geri mi gidecek, yoksa yazım yanlışı veya site hatası falan mı var? Çünkü "Gönderi yurt dışına sevk edildi" demek geri gittiği anlamını taşıyor ama bir de işin China Post kısmı var, ürün hâlâ Çin'de mi, Çin'deki gümrükten mi yurt dışına (Türkiye'ye) sevk edildi anlamında yazılmış, anlamadım açıkçası. Hem PTT kısmında hem China Post kısmında yazıyor olması esas kafamı karıştıran kısım.

Dosya Ekleri

• orijinal.png
    73,3 KB · Görüntüleme: 47
  • ingilizceçeviri.png
    81,2 KB · Görüntüleme: 43
  • türkçeçeviri.png
    83,2 KB · Görüntüleme: 45
Çözüm
Selamlar, konuyla ilgili bir güncelleme paylaşmak istedim. İlk tahminim doğruymuş, ürün aslında Çin gümrüğünden yurt dışına çıkış yapmış. PTT bölümünde de benzer bir ifade görünce biraz karışıklık yaşadım. Ürün 11 Haziran’da Türkiye gümrüğüne giriş yaptı, işlemler tamamlandı ve şu an bana doğru geliyor. Ayrıca, aynı takip koduyla PTT üzerinden de gönderi sorgusu yapılabiliyormuş; bunu sonradan fark ettim. Çinli takip sitesine göre bilgiler biraz daha geç güncelleniyor ancak daha anlaşılır.
Toplamda 24 euro ödedim diyorsunuz, toplam ücret 22 euro altında diyorsunuz nasıl oluyor o?

Ayrıca bu termal macunun özelliği ne de yurt dışından getirtip bu kadar para verdiniz ki?

Artı -1 Eksi
Toplamda 24 euro ödedim diyorsunuz, toplam ücret 22 euro altında diyorsunuz nasıl oluyor o?

Ayrıca bu termal macunun özelliği ne de yurt dışından getirtip bu kadar para verdiniz ki?
$24.38 ödediğimi söyledim, euroya çevirince €22'nin altında kalıyor. Yurt dışı ürün siparişlerinde kargo dahil €27 sınırlaması vardı, her türlü bu şartı karşılıyor. PTM7950'nin özelliği pump-out yapmaması. Türkiye'de satılan termal macunların yüksek çoğunluğu, pump-out sorununa karşı bir çözüm sağlayamıyor. Bu ürün bu sorunu çözebilen bir ürün, ben sadece almam gerekenden fazlasını aldım, ne olur ne olmaz diye. Bu fiyata ek olarak Çin'den geleceği için %60 gümrük vergisi uygulanacak diye biliyorum ama dert değil, gelsin de.

Bu arada başlığın değiştirilmesini doğru bulmuyorum, benim yazdığım başlığın nesi kabul edilemiyordu acaba? "Kargo Çin'e iade mi edilecek, yoksa henüz Türkiye'ye giriş yapmadı mı?" anlamı mı yeterince açık değil?

Son düzenleme:
Selamlar, konuyla ilgili bir güncelleme paylaşmak istedim. İlk tahminim doğruymuş, ürün aslında Çin gümrüğünden yurt dışına çıkış yapmış. PTT bölümünde de benzer bir ifade görünce biraz karışıklık yaşadım. Ürün 11 Haziran’da Türkiye gümrüğüne giriş yaptı, işlemler tamamlandı ve şu an bana doğru geliyor. Ayrıca, aynı takip koduyla PTT üzerinden de gönderi sorgusu yapılabiliyormuş; bunu sonradan fark ettim. Çinli takip sitesine göre bilgiler biraz daha geç güncelleniyor ancak daha anlaşılır.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…