Çin'den alınan ürün gelir mi?

Yiğitalp3xx

Centipat
Bu coronavirüs sebebiyle okullar tatil oldu. Ben de evde sıkılmayayım diye hobilerimle alakalı malzemeleri Çin'den almayı düşünüyorum. Ürünleri alsam TR'ye gelir mi yoksa yurt dışı (Çin'den gelen kargolar) kargolar yasaklandı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırsam gelir de kontrolden geçer gibi dostum

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim aldıklarım geliyor. Biri şu an gümrükte.
Yani gelir.

Yasaklayacaklarını da sanmıyorum çünkü her paketten en az 15TL vergi kesiyorlar.

Peki ben alsam gümrükte ekstra ücret ödeme gibi bir sıkıntı çıkar mı?

En az 15 lira ücret ödersiniz. İstisnası yok maalesef. Gümrük sunum ücreti adıyla tonla vergi kesiyorlar. Aldıklarınızı aynı satıcıdan almazsanız yani farklı paketlerde gelirse her paket için 15 lira ödeyeceksiniz.

Dış paketlemeyi bilemem fakat kargo içi uzun süre havasız kaldığı için virüs ya da mikrop olsa bile ölür zaten cansız neseler üzerinde 2-3 saat yaşıyorlar bu sebepten dolayı yasaklama geleceğini zannetmiyorum

Şimdi ben farklı satıcılardan alıp sepete eklesem tek kargo olarak gelmez mi yani.

Şimdi ben farklı satıcılardan alıp sepete eklesem tek kargo olarak gelmez mi yani.

Hayır, her satıcı ayrı paketlerde yollar.
Yıllardır aldığım paketlerin hiçbiri AliExpress tarafından veya herhangi bir şekilde birleştirilmedi.
Her bir pakete 15 lira ödemek zorundasınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…