Çinden İşlemci Alınır Mı?

Makaleler
4
Çinden Ryzen serisi işlemci bakıyorum bana hangi işlemcileri önerirsiniz? Bir de o ürün cinden gelince aç TL vergi kesilecek yoksa kesilmeyecek mi? Performans düşüşü yaşanır mı dolandırırlar mı yoksa az daha bekleyip yeni işlemciler çıkınca mı alsam bilemedim. Bana ne tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen sene AMD FX 4300 aldım paşalar gibi kullandım. Yaptığım testlerde tekli çekirdek performansı sanki biraz az gibime geldi ama nasıl olsa 140 liraya aldım diye önemsemedim. Paşalar gibi CSGO, LOL, PUBG ne varsa oynadım. Valla ben bile düşünüyorum 2200G satıp 700 liraya 1600X falan almayı.
Vergi %99 çıkmaz küçücük şey anlamazlar ne olacağını. Birde satıcı düşük fiyat yazarsa hiç olmaz. Zaten 15 gün içinde iade hakkınız var. 15 gün içinde sorun çıkmazsa hiç çıkmaz. İşlemci bu kolay kolay bir şey olmaz.

Geçen sene AMD FX 4300 aldım paşalar gibi kullandım. Yaptığım testlerde tekli çekirdek performansı sanki biraz az gibime geldi ama nasıl olsa 140 liraya aldım diye önemsemedim. Paşalar gibi CSGO, LOL, PUBG ne varsa oynadım. Valla ben bile düşünüyorum 2200G satıp 700 liraya 1600X falan almayı.
Vergi %99 çıkmaz küçücük şey anlamazlar ne olacağını. Birde satıcı düşük fiyat yazarsa hiç olmaz. Zaten 15 gün içinde iade hakkınız var. 15 gün içinde sorun çıkmazsa hiç çıkmaz. İşlemci bu kolay kolay bir şey olmaz.

Hocam sorularımı cevaplarsan sevinirim. :)
Sipariş verdiğim ürün kaç günde ulaşıyor?
Sipariş kapıya kadar geliyormu yoksa?
Hangi siteden sipariş edicez?

Hocam sorularımı cevaplarsan sevinirim. :)
Sipariş verdiğim ürün kaç günde ulaşıyor?
Sipariş kapıya kadar geliyormu yoksa?
Hangi siteden sipariş edicez?
-Siparişin gönderildiği kargo tipine göre değişir ancak en fazla 3-4 hafta içinde gelir.(Çinin çeşitli bayramlarına denk gelirsen bu süre uzayabilir.)
-Siparişin Türkiye'ye girince sorumlusu PTT olacak ve kargo %99 takipli olacağından kargocu ziline basıp eline verip imzanı alması gerek.
Takipli mevzusu ne diye soracak olursan da takipli kargo bildiğin internetten nerede olduğunu kontrol edebildiğin Türkiye'deki kargo sistemi gibi. Birde takipsiz var onlar çok ucuz ürünlerde kullanılır düşük maliyet için takip edemezsin kargocu kapına bırakır gider çoğu zamanda yolda çalınır :D
-Evet kargocu eline verecek zarfı imzanı alacak. Sende internetten takip edebiliyor olacaksın.
-Aliexpress'teki mantık aynı Gittigidiyor, N11 gibi. Aliexpress satıcı değil, Aliexpress altında çeşitli dükkanlar satıcı yapıyor. Misal arama yerine Ryzen 1500X yazdın aramaya başladın, en çok satmış olan satıcıya gir, yorumları oku memnun olmadın mı? Sonraki satıcıya bak satıcı beğen. Sonra siparişi ver.

Çinden Ryzen serisi işlemci bakıyorum bana hangi işlemcileri önerirsiniz? Bir de o ürün cinden gelince aç TL vergi kesilecek yoksa kesilmeyecek mi? Performans düşüşü yaşanır mı dolandırırlar mı yoksa az daha bekleyip yeni işlemciler çıkınca mı alsam bilemedim. Bana ne tavsiye edersiniz?
Bunu düşünebilirsiniz.
Kutusuz ve garantisiz olarak sanırım patpat poşete ve korunaklı sarılarak gelecek. Bu işlemciyi soğutmak için soğutucu da almanız gerekmektedir.
AMD Ryzen 5 1600

950 TL ye geçen hafta Ryzen 5 2600 satılırken neden çine vs bakıyorsunuz?
Artık %20 KDV her ürüne uygulanıyor diye biliyorum.

100 Dolara alacaksın 20 dolarda vergi olacak zaten 720 TL yaptı bile. Bence mantıklı değil.

Bende çinden işlemci aldım ama Ryzen 7 1700 950 TL ye gelmişti o zamanlar 2000 e yakındı.

950 TL ye geçen hafta Ryzen 5 2600 satılırken neden çine vs bakıyorsunuz?
Artık %20 KDV her ürüne uygulanıyor diye biliyorum.

100 Dolara alacaksın 20 dolarda vergi olacak zaten 720 TL yaptı bile. Bence mantıklı değil.

Bende çinden işlemci aldım ama Ryzen 7 1700 950 TL ye gelmişti o zamanlar 2000 e yakındı.
Bu doğru bu meseleyi unuttum yeni çıkmıştı. Hocam ancak satıcı üzerine 3 dolar yazarsa? 3 doların %20'sini alması gerekir pek dokunan bir şey olmaz. Yanlışım varsa düzeltin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı