Cinebench ve CPU sıcaklığı normal mi?

İkiside seni idare eder, aceleye gerek yok. Dediğim gibi kürdan veya kart yardımı ile ince tabaka macun sür, vidaları parmak ucuyla zorlamadan çevir boşluğu al sonra zorlandığın yerde tornavida ile 2 tam tur at ama bunları yaparken çapraz yap. Birde undervolt yaparız.

Hocam ısınma sorunu çözülmüyor. Cinebench'te yine ısı %95 stabil. Vatan'dan termal macun aldım. Çok dikkatli ve yeteri kadar sürüp güzelce vidalamayı yaptım undervolt yaptığımda yani 1.2000v yaptığımda PC aşırı derecede yavaşlıyor ve CPU kullanımı 0.5'e düşüyor.

Knk bios'a girip all cores negative - 20 yapman lazım, 1.2000v nereden yaptın?

Sen 1.2000v yi nereden ayarladın bilmiyorum ama geri al o ayarı.

Düzelttim orayı. Zaten onu yapınca çok kasıyordu PC. Ama problemli bir ayar değil gibi. Undervolt yazınca hep videolarda o ayarı yapıyorlardı. Ayrıca dediğini yaptım yükteyken %57 işlemci sıcaklığı nasıl bu kadar fark etti anlamadım.

Occt indir şimdi, cpu testini extreme steady yap ve 15 dk test et. Baktın test sonunda hiç hata yok o zaman negatife doğru devam et - 25, - 30 ... diye . Baktın hata veriyor o zaman pozitife doğru gideceksin -15, -10 .... diye. Ekstra olarak pbo'yu kapatırsan sıcaklık yine düşecektir ama bunun sonucunda çok az performans düşmesi yaşarsın, gerçi oyunlarda fark yaratmaz. Bu bahsettipim ayarı gigabyte anakartta şöyle yapıyorum; boost override enable, negative, -200.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…