Elinize sağlık güzel görünüyorlar. Size tavsiye vermek haddime değil zira 4D bilmiyorum ve grafikle sadece hobi olarak haşır neşirim. Özellikle bekledim birilerinin yazmasını fakat bir yazan çıkmayınca kendi gördüklerimi söylemek istedim zira eleştri veya beğeni yapılan işe en büyük motivasyon kaynağı bunu biliyorum.
4D'de ismi ne bilmiyorum fakat genel olarak render'larda Ambient Occlusion (Blender'da ismi bu) efekti eksik gibi geldi bana. Mesela son örnekte bahçe duvarı ve çim alanın kesiştiği nokta pek gerçekçi değil. Bu dediğim mevzu diğer render'larda da mevcut. Ha derseniz bunlar mimari render'lar gereklilikleri farklı o kısmını bilemiyorum sadece naçizane gördüğüm bu.
Bir diğer nokta bazı örneklerde sanırım texture'larda normal map yok bu sebepten yüzeyler boyutsuz görünüyor. Mesela 1. örnekteki zemin ne kadar güzel fakat diğer örneklerdeki zeminler misal 3. örnek, 4. örnekteki bahçe duvarı pek gerçekçi değil.
Dış mekan örneklerinde binaların kenar ve köşeleri çok sert biraz Bevel kullanarak yumuşatılsa hem ışığı kırar hem de daha gerçekçi görünür.
Benim naçizane gördüklerim bunlar tekrar elinize sağlık iyi çalışmalar.