Cinler gerçek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok çelişkili bir cümle.
Dediğimi anlayamadı isen senin sorunun.
Kastettiğim şey, ister inanın ister inanmayın sizin fikriniz ama tek doğru Allah'tır ve onun kitabıdır.
Yani, inanmak zorunda değilsiniz ama doğruları kuran söylüyor ve ona göre gerçek demek istedim.
Ortada çelişki yok, okuduğunu anlayamayanlar var.
Ve sizi İslam'a zorlayamayacağıma göre, inanmayabilirsiniz demek istedim.
Dinde zorlama yokken, bana zorlamak düşmez.

İnanmıyorsam neden tek doğru Allah ve onun kitabı olsun?

Allah'a inanmayabilirsin ama dediklerine inanacaksın diyorsun?

Bu kanıt meselesine fazla takılıyorsunuz. Evet Cinler kanıtlanmadı ve insanlık tarihi boyunca da kanıtlanmayacak. Çünkü siz; birisi gelsin "3 tane Cin arkadaşım var bakın bu da geçen gün çektiğimiz selfie" deyip fotoğraf atsın istiyorsunuz. Böyle bir şey asla olmayacak ve "kanıt, kanıt, kanıt" diye her şeye kendi bakış açısına uygun kanıtlar arayan insanlar da Cinlere inanmamaya devam edecek. Bilim insanları çıkıp "evrenin %95'i karanlık madde" diyor. Kanıt olarak da "bu kadar boş alan olamaz" diyor ve bunu hiç sorgulamadan inanıyorsunuz (karanlık maddenin olmadığını iddia etmiyorum). Ancak iş İslam'da var olan bir konuya gelince sırf İslam'ı inkar etmek için gerçekleri yok sayıyorsunuz. Burada İslam savunuculuğu yapmıyorum. Yalnızca zihniyetinizdeki kısıtlamaları kaldırarak çok daha iyi noktalara gelebileceğinizi söylüyorum. Sinirli değilim yalnızca hitap şeklim böyle. İslam'a inanmadığınız için İslam'ın kanıtlarından kaçmak size hiçbir şey kazandırmayacak. En büyük örneği Siyonizmdir. İslam'ı Müslümanlardan daha çok araştırıyorlar ama en büyük İslam düşmanlığını yapıyorlar. O inanmadığınız Cinleri istihbarat için kullanıyorlar. Bir gün bunlar RESMİ MAKAMLAR tarafından açıklanacak ama siz "açıklayan Cinlerle selfie yapsın" diyerek inanmayı reddedeceksiniz. Maalesef...

İslam inanışına göre Kur'an-ı Kerim'de Cin sûresi mevcut ve büyü ile ayetler var diye biliyorum.

Katılıyorum. Bir yorum yaptım pişman oldum anlatamıyorum.

Kanıtlanılamayacak bir şeye “Gerçek” demenizin manası ne o zaman?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…