Ama durumun bizim kontrolümüzde olmadığı ortada, aşırı saçma bir durum.
Arkadaş A ve arkadaş B olarak tanımlayalım bunları, ikisi de beni tanıyor ama birbirleriyle samimi değiller. Arkadaş A'ya kendi hesabımı verip B'nin hesabına girdim. Olay bu şekilde.
Hesapta guard var, ilginç olan konu bu zaten. Başka bir hesabı onaylamadığını söylüyor giriş için.
Steam Guard kullanıcı hatası olmadan aşılabilecek bir şey değil. Hesapta hile kullanılmışsa VAC yasaklanması kaldırılmaz. Profildeki mesajların ise VAC ile bir alakası yok. Bu mesajlar oltalama bağlantılarına tıklayıp API anahtarı üzerinden hesaplarını üçüncü şahıslara kaptıranlarda oluyor genelde. Böyle bir durumda da hesabınızda Steam Guard olması bir şey ifade etmez.
Önünüze gelen sitelere hesabınızla giriş yapıp bağlantılara tıklamayacaksınız. Bu tür olayların çoğunlukla CS:GO oyuncularının başına gelmesi tesadüf değil. Tamamen kullanıcı hatası.
Steam profillerine yazılan mesajların VAC yasağı ile bir alakası yok. Bu mesajları yazanların birincil amacı dolandırıcılık, sizden eşya koparmak. Bazen sahte bağlantılar atıp API anahtarınızı kapmaya çalışırlar, bazen de direkt sizinle konuşup ikna etme yolu ile eşyalarınızı almaya çalışırlar. ''VAC ban yedirme çetesi'' tarzı bir şey olduğunu sanmıyorum, VAC yasaklaması profildeki mesajlardan bağımsız.
VAC yasaklaması ise açılmayacaktır. Valve bunu net bir şekilde belirtiyor;
Hayır. Alınan VAC yasaklamaları, yasaklamaya neden olan hareket esnasında hesabı kimin kullandığından bağımsız bir şekilde hesapta kalır. En nihayetinde, Steam hesabınızın kullanımı ve güvenliği sizin sorumluluğunuzdadır.
Bunun sinir bozucu bir durum olduğuna katılsak da diğer oyuncuların oyundan keyif almalarını sağlamak ve adil bir oyun ortamı yaratmak için hile konusunda sıfır tolerans göstermek durumundayız.