Çıplak gezmek suç sayılır mı?

İslam'da bu olay göz zinasına girdiği için din ve vicdan özgürlüğünü kısıtlamadan ceza yenir mi?
Şaka maka direkt ihbar edilir İhbarı alınca da polis gelir, cezasını keser (büyük ihtimalle hapis).
Tacizden büyük ihtimalle. Pipetle beslerler herhalde sokağa çıkarsa.

Şahsın akli dengesi yerinde değilse polis tarafından ilgili sağlık kuruluşuna teslim edilir. Ancak kişi hür iradesi ile böyle bir durum yaptıysa kanunen suç teşkil eden bir durum. Sorguda geçerli bir sebep sunmadığın sürece, nasıl açıklanır onu da bilmem, cezası olacaktır.

Peki bunun ölçütü afaki değil mi? Göğüsün ne kadarı mesela? Ucunu göstermek teşhircilik mi sayılır?
Ayrıca laik hukuk devletinde dinlerin yeri yoktur, bu kural nereden geliyor? Toplumsal ahlak dersek, toplumsal ahlakı ne belirliyor ki?
Mesela hitler Almanya'sı için Yahudileri öldürmek suç değildi. O zaman soykırım o toplum için etik miydi? Kafamda deli sorular.
Bir türlü şu kıyafet kanunlarını anlayamıyorum.
Ha eğer dini temel olsa anlarım ama medeni hukuk için saçma geliyor bana.

Sanırım daha çok etik dışı davranışlara ceza uygulanıyor, dinlerle pek bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum.

Ülke laik ama sen ülke laik diye tüm camiileri kiliseleri yakıp yıkıyor musun? Devletin dini yok ama halkın dini var. Eğer adam sürahiye tapıyorsa ve sen o adamın önünde ben bu sürahinin ta diye girişirsen adamın tanrısına hakaret etmiş olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…