Çıraklığa geçilir mi?

581391

Decapat
Öncelikle iyi günler, kendim 9. sınıfım ve muhasebe alanını okuyorum, ilk dönem notlarım çok iyi fakat muhasebe tam benlik değil. Arabalara ilgim var, o yüzden çıraklığı araştırmaya başladım, kaporta bölümünde okuyan arkadaşlarım çok zor olmadığını söyledi, sizce geçilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle iyi günler, kendim 9. sınıfım ve muhasebe alanını okuyorum, ilk dönem notlarım çok iyi fakat muhasebe tam benlik değil. Arabalara ilgim var, o yüzden çıraklığı araştırmaya başladım, kaporta bölümünde okuyan arkadaşlarım çok zor olmadığını söyledi, sizce geçilir mi?

Anadolu'da okudum o yüzden meslek tarafında bir tecrübem yok. Ancak mezun olduktan sonra muhasebe alanında ilerlemeyi düşünmüyorsan geç bence. İlgin de varsa iyi bir tercih olabilir.

hayır ben 10. sınıfa kadar çıraklık okulunda okudum fakat ne emeğinin karşılıgını alıyorsun ne düzgün muammele görüyorsun açık okula geçtim 10.sınıftan sonra şimdi çalışıyorum paramı kazanıyorum + olarak okuyorum

Sana kalmış, "ben okumam, kendi işimin patronu olurum" diyorsan geçilir. Herkes okuyacak diye bir kaide yok. Fakat şunu da bil ki; sandığın kadar kolay işler değil bunlar. Her sabah öğrenciler forma ile saat 8'de okula giderken sen uykusuz uykusuz ustanın dükkanını temizlersin, bu da sana ağır gelebilir. İyice düşün taşın.

Sana kalmış, "ben okumam, kendi işimin patronu olurum" diyorsan geçilir. Herkes okuyacak diye bir kaide yok. Fakat şunu da bil ki; sandığın kadar kolay işler değil bunlar. Her sabah öğrenciler forma ile saat 8'de okula giderken sen uykusuz uykusuz ustanın dükkanını temizlersin, bu da sana ağır gelebilir. İyice düşün taşın.

Kötü olan şey günümüzde çıraklıgı köle olarak kullanıyorlar.

Teknik bölümden veya liseden mezun olan kimse kafasını kullandıktan sonra heryerde iş bulur çok güzel paralar kazanır. Bazı fabrikalarda bazen mühendislerin seviyesinde para kazanıyorlar. Bazı belgeler alarak. İlla tamirci, kaportacı olarak düşünme. Meslek lisesi mezunu olmak ileriki zamanda gerçek anlamda çok fazla iş kapısı açıyor. Eğer tabi o çıraklık meslek lisesi demek ise tam onu anlayamadım.

Katılıyorum, pek yapacak bir şey yok maalesef.

Ben çocukken şeye girecektim berberde çıraklık adam beni köle gibi çalıştırmak istiyordu bir de sana para vermem bahşiş alırsın anca dedi kabul etmedim bedava eleman arıyorlar.

Ben çocukken şeye girecektim berberde çıraklık adam beni köle gibi çalıştırmak istiyordu bir de sana para vermem bahşiş alırsın anca dedi kabul etmedim bedava eleman arıyorlar.

Aslında çıraklık zamanları her ne kadar aldığımız para önemli gibi gözüksede vizyon açısından, yani gelecek açısından bir meslek öğrenmek; haftada alacağımız 500TL gibi maaşlardan bin kat iyidir. Emin olun şu an ülkede kafası en rahat insanlar; berberler, oto sanayi ustaları, çeşitli zanaat ustalarıdır.

Eski kafam olsa, arabaları seven biri olsam gerekirse para almadan, o mesleği öğrenmek için bile çırak olurdum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı