Çıraklık eğitimine geçmek mantıklı mı?

tkn87

Decapat
Daha fazla  
9 sınıf elektrik elektonik ögrencisiyim derslerim orta halli, bu sene kalmak epey zorlaştı çıraklık eğitimine geçen 4 5 arkadaşım var. Çok rahatlar hem para alıyorlar hem de iş ögreniyorlar. Bende düşündüm aynı diploma aynı belgeyi veriyorlar, hiçbir fark yok ben çalışmayı yorulmayı seven bir insanım sizce mantıklı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
9 sınıf elektrik elektonik ögrencisiyim derslerim orta halli, bu sene kalmak epey zorlaştı çıraklık eğitimine geçen 4 5 arkadaşım var. Çok rahatlar hem para alıyorlar hem de iş ögreniyorlar. Bende düşündüm aynı diploma aynı belgeyi veriyorlar, hiçbir fark yok ben çalışmayı yorulmayı seven bir insanım sizce mantıklı mı?

Bu meslekte devam etmeyi düşünüyosan çok mantıklı olur bence.

Yani tanıdığım biri geçecekti fakat sakın geçme demişlerdi. Benim de önereceğim şey lütfen geçme biraz daha sabret. Üniversite hayalin yoksa mutlaka olsun. Tavsiyeler dinleyebilirsin.

Çıraklığa gidersen çalışacaksın. Ortamın olmayacak doğru düzgün arkadaş ortamın dahi olamayacak.

Yine çalış boş zamanlarında yine para kazan ancak çıraklıkta kazanma derim sana. Diyorsan eğer ben okumayacağım ben çalışacağım o zaman git.

Yani güzel yıllarınızı çalışarak geçirirsiniz fakat ileride maddi olarak rahat bir hayat yaşarsınız. Mesleki Eğitimdeki tüm meslekler için geçerli bu neredeyse.

Çıraklığa gidersen çalışacaksın. Ortamın olmayacak doğru düzgün arkadaş ortamın dahi olamayacak.

Yine çalış boş zamanlarında yine para kazan ancak çıraklıkta kazanma derim sana. Diyorsan eğer ben okumayacağım ben çalışacağım o zaman git.
Çalışmayı severim ticaret yapmaktan hoşlanıyorum babamda ticaretle ilgileniyor ama oku diyor zaten arkadaş ortamım fazla yok şimdiki 9 sınıfta arkadaş ortamım bayağı iyi oldu tanıdığım var yakın akrabam onun yanına gidebilirim belki ama daha aileme söylemedim

Bu meslekte devam etmeyi düşünüyosan çok mantıklı olur bence.
Bu meslekte devam etmeyi isterim yani dükkan falan açmak isterim fakat yaşadıgım yer küçük bir şehir ve her yerde elektirikçi var para kazanabilirmiyim bilmiyorum

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı