Cisco packet treaserda DHCP server ile VLAN'lara otomatik yapılandırma yapılmıyor

byRench

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
IT Engineer
1672744690428.png

Yaptığım uygulama bu ama Server'a ping atamıyorum. PC'ler IP almıyor apıpa'ya düşüyor.

Cihaz kofigleri görünmüyor ama, her Switch'te vlan tanımlı mı? DHCP ne dağıtıyor, multilayer SW dağıtıyorsa vlanlara göre DHCP ayarlı mı? Vlan arası geçiş olacaksa routing yapıldı mı?

Son düzenleme:
1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin.

2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin.

3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız.

4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin.

bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız.

1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin.

2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin.

3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız.

4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin.

bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız.
Hepsini yaptım zaten

Vlanlara tanıttım DHCP server sonra belki dedim diğer Switch'ler görmüyordur onlardada işledim yine olmadı PC'den server' a ping atılmıyor.

Bu videoya bakabilirmisin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoya bakabilir misin?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı.

Vlanlar arası routing var mı?

Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece.

Vlanlar arası routing var mı?

Hocam biraz daha açar mısınız?

Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı.

Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece.

Hocam biraz daha açar mısınız?
Videoyu izlemedim daha, ancak ip routing bir ağın statik olarak rotasını belirliyor. Adında anlaşılacağı üstüne yönlendiriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı