byRench Hectopat Katılım 26 Ocak 2022 Mesajlar 192 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek IT Engineer 3 Ocak 2023 #1 Yaptığım uygulama bu ama Server'a ping atamıyorum. PC'ler IP almıyor apıpa'ya düşüyor.
Ersan59 Decapat Katılım 14 Aralık 2020 Mesajlar 423 Çözümler 10 Yer Tekirdağ 3 Ocak 2023 #2 Cihaz kofigleri görünmüyor ama, her Switch'te vlan tanımlı mı? DHCP ne dağıtıyor, multilayer SW dağıtıyorsa vlanlara göre DHCP ayarlı mı? Vlan arası geçiş olacaksa routing yapıldı mı? Son düzenleme: 3 Ocak 2023
Cihaz kofigleri görünmüyor ama, her Switch'te vlan tanımlı mı? DHCP ne dağıtıyor, multilayer SW dağıtıyorsa vlanlara göre DHCP ayarlı mı? Vlan arası geçiş olacaksa routing yapıldı mı?
IANA6 Femtopat Katılım 27 Aralık 2022 Mesajlar 55 3 Ocak 2023 #3 1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin. 2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin. 3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız. 4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin. bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız.
1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin. 2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin. 3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız. 4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin. bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız.
byRench Hectopat Katılım 26 Ocak 2022 Mesajlar 192 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek IT Engineer 3 Ocak 2023 #4 IANA6 dedi: 1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin. 2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin. 3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız. 4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin. bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız. Genişletmek için tıkla... Hepsini yaptım zaten Vlanlara tanıttım DHCP server sonra belki dedim diğer Switch'ler görmüyordur onlardada işledim yine olmadı PC'den server' a ping atılmıyor.
IANA6 dedi: 1-Sunucuya tıklayıp ip configuration'a tıkalayın static ip verin. 2- Sunucuda Servicies a tıklayın ve DHCP bölümübe gelin. 3- Default gateway adressinden ip veriniz ve static ip adresine sunucun ip adresini yazınız ve save tıklayınız. 4- Bir client a tıklayıp ip configuration kısmına geliniz. DHCP işaretliyin. bu işlemleri vlan tanımlı bütün portlar için yapınız. Genişletmek için tıkla... Hepsini yaptım zaten Vlanlara tanıttım DHCP server sonra belki dedim diğer Switch'ler görmüyordur onlardada işledim yine olmadı PC'den server' a ping atılmıyor.
Ersan59 Decapat Katılım 14 Aralık 2020 Mesajlar 423 Çözümler 10 Yer Tekirdağ 3 Ocak 2023 #5 byRench dedi: Hepsini yaptım zaten Vlanlara tanıttım DHCP server sonra belki dedim diğer Switch'ler görmüyordur onlardada işledim yine olmadı PC'den Server'a ping atılmıyor. Genişletmek için tıkla... Vlanlar arası routing var mı?
byRench dedi: Hepsini yaptım zaten Vlanlara tanıttım DHCP server sonra belki dedim diğer Switch'ler görmüyordur onlardada işledim yine olmadı PC'den Server'a ping atılmıyor. Genişletmek için tıkla... Vlanlar arası routing var mı?
IANA6 Femtopat Katılım 27 Aralık 2022 Mesajlar 55 3 Ocak 2023 #6 Bu videoya bakabilirmisin? Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
Bu videoya bakabilirmisin? Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et
byRench Hectopat Katılım 26 Ocak 2022 Mesajlar 192 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek IT Engineer 3 Ocak 2023 #7 IANA6 dedi: Bu videoya bakabilir misin? Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı. Ersan59 dedi: Vlanlar arası routing var mı? Genişletmek için tıkla... Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece. Ersan59 dedi: Vlanlar arası routing var mı? Genişletmek için tıkla... Hocam biraz daha açar mısınız?
IANA6 dedi: Bu videoya bakabilir misin? Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak. Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız. Üçüncü taraf çerezlerini kabul et Genişletmek için tıkla... Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı. Ersan59 dedi: Vlanlar arası routing var mı? Genişletmek için tıkla... Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece. Ersan59 dedi: Vlanlar arası routing var mı? Genişletmek için tıkla... Hocam biraz daha açar mısınız?
IANA6 Femtopat Katılım 27 Aralık 2022 Mesajlar 55 3 Ocak 2023 #8 byRench dedi: Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı. Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece. Hocam biraz daha açar mısınız? Genişletmek için tıkla... Videoyu izlemedim daha, ancak ip routing bir ağın statik olarak rotasını belirliyor. Adında anlaşılacağı üstüne yönlendiriyor.
byRench dedi: Hocam burada IP routing komutunu ne amaçla kullanmış benim izlediğim videolarda böyle bir komut kullanılmamıştı. Şimdi hocam anlatırsanız iyi olur ben sadece. Hocam biraz daha açar mısınız? Genişletmek için tıkla... Videoyu izlemedim daha, ancak ip routing bir ağın statik olarak rotasını belirliyor. Adında anlaşılacağı üstüne yönlendiriyor.
byRench Hectopat Katılım 26 Ocak 2022 Mesajlar 192 Çözümler 1 Yer İstanbul Daha fazla Cinsiyet Erkek Meslek IT Engineer 3 Ocak 2023 #9 IANA6 dedi: Videoyu izlemedim daha, ancak IP routing bir ağın statik olarak rotasını belirliyor. Adında anlaşılacağı üstüne yönlendiriyor. Genişletmek için tıkla... Komut olarak nasıl kullnacağız.
IANA6 dedi: Videoyu izlemedim daha, ancak IP routing bir ağın statik olarak rotasını belirliyor. Adında anlaşılacağı üstüne yönlendiriyor. Genişletmek için tıkla... Komut olarak nasıl kullnacağız.
IANA6 Femtopat Katılım 27 Aralık 2022 Mesajlar 55 3 Ocak 2023 #10 byRench dedi: Komut olarak nasıl kullnacağız. Genişletmek için tıkla... ip route [hedef ağ] [Ağ Alt Maskesi] [Bağlanacak port veya Hedef IP] şeklinde kullanabilirsiniz. örnek olarak; ip route 192.168.1.123 255.255.255.0 172.16.2.123
byRench dedi: Komut olarak nasıl kullnacağız. Genişletmek için tıkla... ip route [hedef ağ] [Ağ Alt Maskesi] [Bağlanacak port veya Hedef IP] şeklinde kullanabilirsiniz. örnek olarak; ip route 192.168.1.123 255.255.255.0 172.16.2.123