Cities Skylines 2 çıktı!

İlk oyuna sahibim zaten. 2. oyunu da oynamayalım artık. Belli bir bütçem var ve onu da daha iyi oyunlara harcarım, yapacak bir şey yok. Almanya’daki Hans oynasın bu oyunu da.
Alman hans oynasın hocam boşverin.

Ağa ben RX 570 ile orta grafikte 30 FPS alıyorum, çok şaşkınım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu ne kadar saçma bir argüman. Okumaya başladım ve okumaya devam bile etmedim. Bu söylemin şey gibi sen şimdi bir restorana gidiyorsun kuzu sis istiyorsun sef kuzu sisleri servis etmeden once sana diyor ki ben kuzulari yaktim sen de onu afiyetle yiyorsun. Abi çok sıg dusunuyorsunuz cidden. Eger bir ürun ciktiysa ortaya sorunsuz olmak zorunda ya bu kadar. Ben buna para veriyorum para. Aloooo. Para verme diyebilirsin ama bu da sacma bir söylem olur, zaten hayatimiz parayi kazan kaybet uzerine kurulu kim neye niçin harcama yapar kimseyi baglamaz. Ayrica bozuk bir urune de para isteyen zihniyetleri elestirmek cok mühim bir konu.

Epey optimizasyon sorunu olduğu söyleniyor. Oynamak için bekleyeceğim.

@Turgineer, RTX 4090 kartla ortalama 40 FPS verdiği söyleniyor. Oyunu oynamak için henüz erken. Daha çok yolu var ki RTX 4090 gibi bir kartla bile sorun yaşatan oyun.

Mesela şöyle söyleyeyim bazı zihniyetler var diyor ki ben oyuna para verdiysem karşıma sorunsuz çıkmak zorundadır diyor öyle bir dünya yok sen istedin diye adam senin için oyunu sorunsuz çıkartacak diye bir şeyde yok herkes hata yapar her ürün veya oyun çıktığı zaman illaki bir sorunu olacak hata yapmadan doğruyu bulamayız ama bazıları bunu anlamıyor.

İlk oyunun bile güzel modlarla haddinden fazla sistem istediğini biliyoruz. 25 tile ile güzel bir şehir kursanız stabil 60 FPS için tahmini 3060 sistem gerekir. Adamlar sözde iyileştirme yapıp temel oyunu bile 3070 ile rahat rahat oynanamaz hale getirmişler. DLC ve mod eklenmiş halini düşünemiyorum bile.
Hala elektrik direği, su borusu döşenmesi de cabası. Kablo çekip boru döşerken zevk alan insan oranı %1 falandır. Yıllardır laf edilen 10 yıllık Simcity'de bile var bu.

Oyunlar öyle çıkmış şöyle çıkmış diyenleri de anlamıyorum. Vice City aceleyle yapılan bir oyundu. Decompile edilmiş kodu var. Unutulan, es geçilen bazı kısımlar olsa da düşünülen şeylerle muazzam bir oyundu. Hatta hala öyle. Definitive Edition'ı görünce adamlar 1 yıldan kısa sürede GTA III oyununa çağ atlatmışlar diyorsunuz. Güzel kısmı temel şeylerin aynı olması. Mesela araba sınıfları neredeyse birebir aynı. Adamların aceleyle yaptığı oyunda duvara girebildiğiniz toplasanız 10 yer falan var. Bir de CS2'ye bakın.
Daha fazla para kazanma amacıyla seri şekilde oyun çıkarmaktan başka bir şey değil bu. Beni düşünmeyen adamı düşünmemem gayet normal bir şey. Evinize gelip şişirme iş yapan ustanın sülalesinden geçmeyi biliyorsunuz. Çalışanları başka sektörde benzer işi yapanlara göre çok daha iyi maaş alan, üsttekilerin inanılmaz miktarlar aldığı adamların aldığı parayı namusunuz gibi savunuyorsunuz. Çok ilginç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…