Citroën C Elysee 1.2 VTI nasıldır?

YusufSirac

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
2013 model en boş paket C Elysee almayı düşünüyorum da genel anlamda kullanıcı yorumlarını merak ediyorum. Yakıt durumu nedir? Klima en baz modellerde de var mı? 2. el de satış durumu nedir? Hiç satılmayan bulaşılmaması gereken bir araç mı yoksa söylenen kadar korkulası bir araç değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçtiğimiz yaz 15 günlük kiralamıştım. 1.2 VTI Attraction bunların en boş paketi, sorularınıza gelecek olursam evet araçta klima var ancak 1.2 atmosferik motor olduğu için gitmiyor gitmediği gibi de çok fazla yakıyor ortlama olarak şehir içi kullanımlarında 100Km'de 10 litreye yakın yaktığını söyleyebilirim eğer aracı biraz seri kullanıyorsanız daha da fazla yakabilir. Şehir içi kullanımı için tüp taktırmak mantıklı olabilir. Uzun yol kullanımında fena değil 80-90 civarı giderken 6-7 litrelere kadar geriliyor. Konfor ve yol tutuş yok denecek kadar az ancak parasıyla karşılaştırdığında onu da fazla aramıyorsun illaki C Elysee almayı düşünüyorsanız 1.6HDI motoruna bakmanızı öneririm çok çok az yakıyor ve seri kullanımda yine bir nebze tatmin ediyor.

Geçtiğimiz yaz 15 günlük kiralamıştım. 1.2 VTI Attraction bunların en boş paketi, sorularınıza gelecek olursam evet araçta klima var ancak 1.2 atmosferik motor olduğu için gitmiyor gitmediği gibi de çok fazla yakıyor ortlama olarak şehir içi kullanımlarında 100Km'de 10 litreye yakın yaktığını söyleyebilirim eğer aracı biraz seri kullanıyorsanız daha da fazla yakabilir. Şehir içi kullanımı için tüp taktırmak mantıklı olabilir. Uzun yol kullanımında fena değil 80-90 civarı giderken 6-7 litrelere kadar geriliyor. Konfor ve yol tutuş yok denecek kadar az ancak parasıyla karşılaştırdığında onu da fazla aramıyorsun illaki C Elysee almayı düşünüyorsanız 1.6HDI motoruna bakmanızı öneririm çok çok az yakıyor ve seri kullanımda yine bir nebze tatmin ediyor.
Aslında şöyle bir durum var. Kendi Mercedes’imi aşırı ısrar ettikleri için sattım. Pazartesi devrini vereceğim. Daha şehir içinde kullanmak için işareten alayım diyorum bu araç da bir arkadaşımda var yakıtı hakkında çok kötülemiyor az yakıyor diyor. Sizin bulunduğunuz şehir hangisi acaba aşırı trafikte mi yaktınız 10 litre oldukça fazla bir rakam. Mercedes o kadar yakıyordu 1700 kg araç olmasına rağmen.

Bizde almayı düşünüyoruz fakat 1.6'ları bütçemizi aşıyor. 1.2 çok sorun çıkaracağını düşünmüyorum çok kötü olsaydı satılamazdı.

Bizde almayı düşünüyoruz fakat 1.6'ları bütçemizi aşıyor. 1.2 çok sorun çıkaracağını düşünmüyorum çok kötü olsaydı satılamazdı.
Aslında satılmayan araç yok, hepsi kendi ederinde elbet satılıyor fakat yakıt konusu çok kafamı kurcalıyor.şehir içinde yormasın dediğim araçta 10 lt yakmasın bir zahmet :D

Aslında satılmayan araç yok, hepsi kendi ederinde elbet satılıyor fakat yakıt konusu çok kafamı kurcalıyor. Şehir içinde yormasın dediğim araçta 10 lt yakmasın bir zahmet :D

Biraz da benim agresif kullanışımdan kaynaklanıyor olabilir tabii ki ancak 1.2 atmosferik ne kadar yakabilir falan diyordum gerçekten yakıyormuş. Ben aracı İstanbul trafiğinde de izmit trafiğinde de izmit, İstanbul arası da kullandım. Eğer bir süre içinse geçilebilir ama o arabayla ömür geçmez.

Biraz da benim agresif kullanışımdan kaynaklanıyor olabilir tabii ki ancak 1.2 atmosferik ne kadar yakabilir falan diyordum gerçekten yakıyormuş. Ben aracı İstanbul trafiğinde de izmit trafiğinde de izmit, İstanbul arası da kullandım. Eğer bir süre içinse geçilebilir ama o arabayla ömür geçmez.
Demin incelemelerine baktım. Şehir içinde 5.5 / 6 civarı yakıyor. Deniyor ama diğer taraftan 8-10 litre yakıyor diyenler de var. 6 litre olsa yine kabul edebilirim de onun da üstü performansa bakıldığında değmez gibi.

Demin incelemelerine baktım. Şehir içinde 5.5 / 6 civarı yakıyor. Deniyor ama diğer taraftan 8-10 litre yakıyor diyenler de var. 6 litre olsa yine kabul edebilirim de onun da üstü performansa bakıldığında değmez gibi.

Bu fiyat bantlarında çok daha performanslı ve az yakan araçlara bakabilirsiniz hocam.

Bizde 2006 Corolla var, önerebilirim. Bu fiyata daha iyi, daha yeni arabalar olabilir tabi aksini iddia etmiyorum. İkinci el fiyatlarına baktım 250-300 arasına ilanlar var. (1.4 D4D otomatik)

Arabada (340 bin km) bir tek oksijen sensörü arızası oldu başka bi' masrafı olmadı bildiğim kadarıyla, bi' kere de partikül filtresi temizlenmişti. Yakıt tüketimi az, performansı idare eder. Memnun olmadığımız tek yanı şansımanın karakteristiği. Arabaya alışınca sorun yok, hangi devirde gaza ne kadar basınca attığını falan öğrenince sıkıntı kalmıyor. Tabi kaç yaşında araba; satan kişi nasıl kullandı, bakımını zamanında yaptırdı mı falan derken almak ne kadar mantıklı bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı