Civilization 6 kaynak yönetimi

Blue Life

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Oyunu oynarken falanca şehirde ektrik yok, falanca şehir açlıktan ölüyor gibi uyarılar geliyor.

- Elektriği hangi kaynaklar sağlıyor, nelere sahip olmalıyım?

- Açlık sorununu nasıl çözerim, neler yapmalıyım?

- Bir de sanırım vali sayısı az ya da ben nasıl yapıldığını bilmiyorum. Tüm valileri atadım diyelim. Yeni kurulan şehire ya da alınan bir şehire yeni vali nasıl bulacağız?

Bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Dostum ben de oyuna yeni başladım ama anladığım kadarıyla cevap vermeye çalışayım.
-Elektrik ilk başta kömür ile sağlanıyor. Haritada açıldıktan sonra üstüne maden kurmalısın ve şehirlerinde de production (çark) binasından santral kuruyorsun. İleride onları nükleer santrala geçiyorsun.
-Açlık sorunu için haritadaki mısır bölgelerine işçi ile tarla kurabilirsin.
-Vali için araştırmalardan puan geliyor onlar geldikçe geliştirebiliyorsun. Araştırmaların açıklamasında City-States'lere atayabileceğin Envoy veya Governor Titles geliyor. (Vali için Rise and Fall DLC gerekiyor.)
-Tuna Pamir diye Youtube'de aratırsan çok yararlı videoları olan bir arkadaş var.

Elektrik için workshop, ardına da upgrade ile factory yapmalısın ve en kötü kömür lazım bunun için. Ayrıca barajları hidroelektrik santraline dönüştürebilirsin. Daha sonra teknolojiler geliştikçe solar panel ve rüzgar türbinleri de kurabiliyorsun. Factory ise teknolojiyi öğrenirsen uranyumun varsa nükleer santrale dönüştürebilirsin.

Düz yeşil arazileri genelde tarım yapmak için kullanın. Ayrıca denizlerdeki balık, yengeç vb şeyleri de değerlendirin.

Valilerin atanması uygarlık teknolojilerini öğrendikçe puan alıyorsunuz ve yukarı sol üst köşede el işareti şeklindeki tuşa basarsanız oradan Assign ederek hangi şehre isterseniz atıyorsunuz.

Cevabınız için teşekkür ederim. Ancak anlamadığım nokta şu. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi valiler var. Ben bu valilerin hepsini bir şehre atamış olayım. Yeni bir şehir kurduğumda veya ele geçirdiğimde nasıl vali atayacağım. Çünkü var olan valilerin hepsi atanmış durumda.

Diğer bir sorum ise resim altındaki iconların görevi nedir?

En fazla bu kadar vali atanabiliyor. Boştaki şehire istediğiniz bir valiyi atayabilmeniz için ise, reassign diye seçerek atayabilirsiniz. Teknolojilerin bazılarını öğrendiğinizde size yıldız simgesinde vali puanı veriyor. Bu puan size hem vali atayabilmeniz hem de valileri upgrade etmenizde kullanılabiliyor. Puanınız olduğunda mavi renkli view promotion yerine promote yazıyordu oraya tıklıyorsunuz ve valilerin resimlerinin altındaki upgrade seçenekleri açılıyor. Liste liste her resmin altında bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…