Çizim için hangi program kullanılabilir?

Çizim derken nasıl bir çizim teknik çizim tarzı mı yoksa modelleme için mi?
Vektör tarzı

Çizim derken nasıl bir çizim teknik çizim tarzı mı yoksa modelleme için mi?

Üçüncü program rahat geldi diğerlerine alışamadım nereden satın alınıyor aylık yıllık mı tek seferde mi satın alınıyor bilgim yok.

vektör tarzı yapacaksanıza Illustrator öneririm. Fakat daha gerçekçi, anime tarzı, oyun karakteri gibi şeyler çizecekseniz clip studio paint öneririm. Tek seferlik 58.50 dolar ödeyerek satın alabilirsiniz. Program direkt olarak çizim odaklı bir program ve yaklaşık 1 sene kullandım ve gerçekten çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Eski paint tool sai kullanan kişilerde artık bu programı kullanmaya başladı şuan rakipsiz diyebilirim. Fakat dediğim gibi vektör yapacaksanız illustrator öneririm oda aylık 10 dolara geliyor öğrenci indirimi ile.

• Adobe Photoshop
  • Adobe Illustrator
  • Paint Tool SAI
Daha pratik kullanımı kolay çizim için program arıyorum.

Pshop ve SAI Raster.
Illustrator Vektör.

Arabirim açısından farklı ancak semantik çerçevesinde planlandığı için pratik ve kullanımlı, raster olarak maksimum iPad alıp Procreate kullanabilirsin. Yüksek DPI/PPI çalışıp başka programda vektör üstünden geçebilirsin.

Bilgisayarda ileri seviye iş yapacaksan;

Vektör için ücretsiz Krita deneyebilirsin, Inkscape deneyebilirsin.
Ücretli Affinity Designer veya son seçenek Adobe Illustrator olabilir.

Yapacağın iş kendineyse, çizgiroman/anime/manga Clip Studio'ya ek olarak:
FireAlpaca, MediBang Paint ücretsiz raster tabanlılar.

Her programı kullanmayı öğrendikçe pratik ve kolay hale gelir.

Pshop ve SAI Raster.
Illustrator Vektör.

Arabirim açısından farklı ancak semantik çerçevesinde planlandığı için pratik ve kullanımlı, raster olarak maksimum iPad alıp Procreate kullanabilirsin. Yüksek DPI/PPI çalışıp başka programda vektör üstünden geçebilirsin.

Bilgisayarda ileri seviye iş yapacaksan;

Vektör için ücretsiz Krita deneyebilirsin, Inkscape deneyebilirsin.
Ücretli Affinity Designer veya son seçenek Adobe Illustrator olabilir.

Yapacağın iş kendineyse, çizgiroman/anime/manga Clip Studio'ya ek olarak:
FireAlpaca, MediBang Paint ücretsiz raster tabanlılar.

Her programı kullanmayı öğrendikçe pratik ve kolay hale gelir.
Bir arkadaş 58 dolarlık tek sefer satın alınabilen program önermiş ücretli ile ücretsiz arasında ne gibi fark var almaya değer mi?

Bir arkadaş 58 dolarlık tek sefer satın alınabilen program önermiş ücretli ile ücretsiz arasında ne gibi fark var almaya değer mi?
Tam olarak neye yöneleceğini belirtmediğin için, ücretsizlerden birini alıp gerçekten neye yöneleceğine dair kendini denemeni öneririm.

Programları karşılaştırmak için neye ihtiyacın olduğuna karar verip sonra arama motorlarını kullanabilirsin. Ona göre seçimini değiştirebilirsin gerekirse.

Tam olarak neye yöneleceğini belirtmediğin için, ücretsizlerden birini alıp gerçekten neye yöneleceğine dair kendini denemeni öneririm.

Programları karşılaştırmak için neye ihtiyacın olduğuna karar verip sonra arama motorlarını kullanabilirsin. Ona göre seçimini değiştirebilirsin gerekirse.

Böyle bir çizim hedefliyorum Adobe Illustrator programıyla yapıldı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle bir çizim hedefliyorum Adobe Illustrator programıyla yapıldı
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Krita'yla başlayabilirsin, bakarsın kendini geliştirme açısından.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı