Çizim yapmak için TN panel alınır mı?

Cihan T

Decapat
3D programda çizim yapmak için bilgisayar alacağım. Kafama takılan kısım monitör tipi TN olması? Daha önce kullanmadım önerir misiniz?
İkinci el alacağım bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler tn kullandınızmı peki daha önce ?
Evet şuan da kullanıyorum daha dün sattığım laptop IPS paneldi ve sana şöyle söyleyeyim TN panel de artık film izlemekten zevk almıyorum.
İş için kullanıcaksan IPS öneririm. Bakış açıları olarak daha rahat edersin çizim yaparken.
Sadece bakış açısı değil TN panel renkleri daha kötü gösteriyor.

Ayrıca görselleştirme işi yapıyorsan monitörde milyar renk olması da bir avantaj. Bazen firmalar sana istedikleri tonların kodlarını veriyorlar fakat 16 milyon renk gösteren bir panelde bazen o renkleri olması gereken tonda göremiyorsun. Birkaç defa bu nedenden sorun yaşadığım için eski monitörlerimi değiştirmem gerekti. Yerlerine hem IPS hem de 10 bit renk derinliği olan LG 27GL850 modelinden aldım. Bütçen yeterliyse tavsiye ederim, LG'den önceki monitörlerim Asus PG278Q ve Asus PG279Q modelleriydi.

Bu arada yeni tip TN panellerde renkler eskisine göre biraz daha iyi, IPS-Level deseler de o kadar başarılı değil ama VA panellere yaklaştığını düşünüyorum. Tam karşıdan bakıldığı sürece bakış açısının darlığı da bir sorun olmuyor ama yeterli bütçe varsa tabi ki üst düzey bir IPS tercih edilmeli.

Ayrıca konu yanlış bölüme açılmış olabilir ama emin olamadım. Dizüstü bilgisayar için ekran tipi soruluyorsa bizim dediklerimizin bazıları anlamsız kalıyor. Eğer normal monitörler için bu konuyu açtıysan ilk mesajı raporlayıp doğru başlığa yönlendirmen daha iyi olur.

Son düzenleme:
Ayrıca görselleştirme işi yapıyorsan monitörde milyar renk olması da bir avantaj. Bazen firmalar sana istedikleri tonların kodlarını veriyorlar fakat 16 milyon renk gösteren bir panelde bazen o renkleri olması gereken tonda göremiyorsun. Birkaç defa bu nedenden sorun yaşadığım için eski monitörlerimi değiştirmem gerekti. Yerlerine hem IPS hem de 10 bit renk derinliği olan LG 27GL850 modelinden aldım. Bütçen yeterliyse tavsiye ederim, LG'den önceki monitörlerim Asus PG278Q ve Asus PG279Q modelleriydi.

Bu arada yeni tip TN panellerde renkler eskisine göre biraz daha iyi, IPS-Level deseler de o kadar başarılı değil ama VA panellere yaklaştığını düşünüyorum. Tam karşıdan bakıldığı sürece bakış açısının darlığı da bir sorun olmuyor ama yeterli bütçe varsa tabi ki üst düzey bir IPS tercih edilmeli.

Ayrıca konu yanlış bölüme açılmış olabilir ama emin olamadım. Dizüstü bilgisayar için ekran tipi soruluyorsa bizim dediklerimizin bazıları anlamsız kalıyor. Eğer normal monitörler için bu konuyu açtıysan ilk mesajı raporlayıp doğru başlığa yönlendirmen daha iyi olur.
Yorumun için çok teşekkürler ama benim alacağım dizüstü bilgisayar işe gidip gelirken götürebilirim yoksa masaüstü alırdım.yine de söylediğin şeyler aklımda bukunsun araştırmayı ona göre yapacağım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı