teşekkürler tn kullandınızmı peki daha önce ?TN panel düşük gecikme amaçlı kullanılır görüntü kalitesi ve maliyeti düşük olduğu için çok yaygın,alacaksanız kaliteli bir ips panel öneririm.
Evet şuan da kullanıyorum daha dün sattığım laptop IPS paneldi ve sana şöyle söyleyeyim TN panel de artık film izlemekten zevk almıyorum.teşekkürler tn kullandınızmı peki daha önce ?
Sadece bakış açısı değil TN panel renkleri daha kötü gösteriyor.İş için kullanıcaksan IPS öneririm. Bakış açıları olarak daha rahat edersin çizim yaparken.
Tamam bu gidişle tn almayacağım.mantıklı çizim için ips arayışına gireceğim. Öneri olursa buraya yazarsınız arkadaşlar.Çizim için kesinlikle İPS panel öneririm. TN sizi zora sokar. Ayrıca TN panelde size güzel gözüken bir yer İPS panelde daha fazla kaliteli gösterildiğinden kötü durabilir.
Yorumun için çok teşekkürler ama benim alacağım dizüstü bilgisayar işe gidip gelirken götürebilirim yoksa masaüstü alırdım.yine de söylediğin şeyler aklımda bukunsun araştırmayı ona göre yapacağım.Ayrıca görselleştirme işi yapıyorsan monitörde milyar renk olması da bir avantaj. Bazen firmalar sana istedikleri tonların kodlarını veriyorlar fakat 16 milyon renk gösteren bir panelde bazen o renkleri olması gereken tonda göremiyorsun. Birkaç defa bu nedenden sorun yaşadığım için eski monitörlerimi değiştirmem gerekti. Yerlerine hem IPS hem de 10 bit renk derinliği olan LG 27GL850 modelinden aldım. Bütçen yeterliyse tavsiye ederim, LG'den önceki monitörlerim Asus PG278Q ve Asus PG279Q modelleriydi.
Bu arada yeni tip TN panellerde renkler eskisine göre biraz daha iyi, IPS-Level deseler de o kadar başarılı değil ama VA panellere yaklaştığını düşünüyorum. Tam karşıdan bakıldığı sürece bakış açısının darlığı da bir sorun olmuyor ama yeterli bütçe varsa tabi ki üst düzey bir IPS tercih edilmeli.
Ayrıca konu yanlış bölüme açılmış olabilir ama emin olamadım. Dizüstü bilgisayar için ekran tipi soruluyorsa bizim dediklerimizin bazıları anlamsız kalıyor. Eğer normal monitörler için bu konuyu açtıysan ilk mesajı raporlayıp doğru başlığa yönlendirmen daha iyi olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.