CL 12 2400MHz RAM vs CL 16 3200MHz RAM

MervanYalcin37

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Kullandığım masü üstü bilgisayar da anakartım 2400 MHz'e kadar destekliyor ve OC desteklemiyor. Hali hazırda bulunan 2400 MHz destekli anakartıma 2x8GB CL12 2400MHz RAM mi almalıyım? (bu şekilde maliyeti 950TL). Diğer yandan MHz önemli diyerek en az 3200 MHz destekli bir anakart ve CL16 3200 Hz 2x8 GB RAM mi alayım? (bu şekilde ise maliyet 2000 TL). Aralarında ne gibi bir fark olur. FPS oyunu oynuyorum -Zula- paraya kıyıp 280 Hz monitör aldım bu yüzden en çok FPS'yi hangisi verir.

Emin olamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Kullandığım masü üstü bilgisayar da anakartım 2400 MHz'e kadar destekliyor ve OC desteklemiyor. Hali hazırda bulunan 2400 MHz destekli anakartıma 2x8GB CL12 2400MHz RAM mi almalıyım? (bu şekilde maliyeti 950TL). Diğer yandan MHz önemli diyerek en az 3200 MHz destekli bir anakart ve CL16 3200 Hz 2x8 GB RAM mi alayım? (bu şekilde ise maliyet 2000 TL). Aralarında ne gibi bir fark olur. FPS oyunu oynuyorum -Zula- paraya kıyıp 280 Hz monitör aldım bu yüzden en çok FPS'yi hangisi verir.

Emin olamadım yardımcı olursanız sevinirim.
Anakart ne destekliyorsa onu almanızda tabi ki fayda var. Soru bana mantıksız geldi biraz, kusura bakmayın. Ancak yakın zamanda anakartı yükseltirim, 4000MHz'lere kadar RAM destekleyen bir anakarta geçerim diyorsanız (ki gereksiz) o zaman tabi ki 3200MHz RAM tercih edebilirsiniz (ama yine diyorum, gereksiz)

Masü üstü değil masaüstü, Zula oynuyorsan gerek yok 2400 MHz de kalabilirsin ayrıca Zula oyunu için masraf yapmaya değmez.
Doğru yazarken karışıklık olabiliyor. teşekkürler.
Tam olarak o 2 anakartın modelini ve işlemcini yazar mısın?

Zula oynuyorsan RAM, monitör alacağına o parayı oyuna yatır, daha iyi oynarsın.
Kullandığım anakart: Overview H270-A PRO
Almayı düşündüğüm anakartlar: https://www.epey.com/anakart/karsilastir/680147-685712/asus-prime-h570m-plus_asus-prime-h510m-a/
Zula geçici aynı zaman da bilgisayar da bol vakit geçiriyorum.

Anakart ne destekliyorsa onu almanızda tabi ki fayda var. Soru bana mantıksız geldi biraz, kusura bakmayın. Ancak yakın zamanda anakartı yükseltirim, 4000MHz'lere kadar RAM destekleyen bir anakarta geçerim diyorsanız (ki gereksiz) o zaman tabi ki 3200MHz RAM tercih edebilirsiniz (ama yine diyorum, gereksiz)
Bende onu söyledim aslında. Anakartı ve rami yükseltmek mi yoksa hali hazırda kullandığım anakartın desteklediği ölçekte yeni ram almak mı daha mantıklı oluru sordum.
İşlemci de değiştirmen gerek o anakartlar için, biliyorsun değil mi?
Nasıl yani benim işlemcim intel i7 7700. Almak istediğim anakartlar da intel destekli. Yoksa nesil farklılığı da mı önemli.

Bende onu söyledim aslında. Anakartı ve rami yükseltmek mi yoksa hali hazırda kullandığım anakartın desteklediği ölçekte yeni ram almak mı daha mantıklı oluru sordum.

Nasıl yani benim işlemcim intel i7 7700. Almak istediğim anakartlar da intel destekli. Yoksa nesil farklılığı da mı önemli.
Evet kulandığın anakart 1151 soket, almak istediğin anakart 1200 soket. İşlemci yuvaları uyumsuz.
İşlemci de değişmen gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı