CL 15 ile CL 16 RAM birlikte çalışır mı?

YılmazSesi

Hectopat
Herkese merhaba. Hali hazırda XPG Gammix D10 8 GB CL 16 RAM kullanıyorum. Uygun bir fiyata 2. el G.Skill Ripjaws V 8 GB bir RAM buldum ama CL 15 değerinde. Bu RAM'ler birbirleriyle uyumlu olarak çalışır mı? Aynı marka ve aynı CL değerlerinde olmak zorunda mı?

Herkese merhaba. Hali hazırda XPG Gammix D10 8 GB CL 16 RAM kullanıyorum. Uygun bir fiyata 2. el G.Skill Ripjaws V 8 GB bir RAM buldum ama CL 15 değerinde. Bu RAM'ler birbirleriyle uyumlu olarak çalışır mı? Aynı marka ve aynı CL değerlerinde olmak zorunda mı?

Sıkıntı yaratabilir. Oyunlarda drop vs

Olmak zorunda değil çalışır ama CL değerleri aynı olursa daha sağlıklı olur. Kullanabilirsiniz yani. Böyle aynı olmayınca ramler patlamıyor.

Çok farklı ramler olmadığı sürece çalışırlar. Ha 100x performans almazsınız 95x alırsınız. Onu da büyük ihtimalle farketmezsiniz :).

Yüksek ihtimal dual channel olarak çalışacaktır fakat kimse bunun garantisini veremez. Eğer çalışır ise Mhz olarak iki RAM arasında en düşük frekansta, CL olarak en yüksekte çalışacaktır.

Konu sahibi 16 GB RAM yapacak sistemi 16 GB RAM olmasına rağmen oyunlarda drop mu girecek.

Sonuç 16 GB RAM oluyor nasıl oyunlarda drop girecek anlatır mısınız?

Uyumsuz CL'den dolayı yaşayabilir sonuçta patlamaz çatlamaz internette bir şey olmaz ama bazı oyunlarda çok ufak yaşayabilir. Bir kere başıma gelmişti ama bilgisi varsa RAM'e OC yaparak CL değerini düşürebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı