CL 15 RAM tavsiyesi

MerakliMahmut

Megapat
Daha fazla  
Anakart
Asus z170s Sabertooth
İşlemci
Intel i7-6700
Merhaba. Benim bir konuda tavsiyeye, yardıma ihtiyacım var.

Benim yaklaşık olarak 5-6 yıl önce kurmuş olduğum bir sistemim var. Hatta buraya konu açıp artılarıyla eksileriyle konuşmuştuk.

Şimdi bu sisteme ek RAM takviyesi yapmayı düşünüyorum fakat o zaman aldığım RAM'lerden şu anda satılmamakta.(talihsizlik bu ki 2800 değil 3000 ve üstü tercih etsem piyasa RAM kaynıyor.)

Bana ait Ramler

Aynısı bulamadığım için elimdekileri satmak gibi bir gayem yok. Acaba diyorum aynı marka aynı CL değerine sahip(CL15) fakat farklı MHz RAM satın alsam herhangi bir problem yaşar mıyım?

Mesela bunun gibi

Ya da farklı marka aynı CL ve MHz değerlerine sahip RAM mi almam daha mantıklı olur?
not: Yazdıklarımı kontrol ederken merak edip baktım böyle bir RAM yok. 2-3 marka 2800 MHz üretmiş ve onlarda aynı şekilde piyasada yok :)

Ya da bunlardan hiçbiri ve farklı önerileriniz varsa dinlemek isterim. İyi sosyaller!

Bios tan XMP açarak yapabilirsiniz. RAM'leriniz düşük olan RAM in değerlerinde çalışır. Eğer XMP ile sorun yaşarsanız elle değer girmeniz gerekiyor.
Şu an XMP ile maalesef 2x Ram 3000 2x Ram 2800 şeklinde çalışıyor. Hatta benchmark raporuna göre bunu düzeltmem lazım.
indir.png

1651996718684.png
1651996761915.png

Slot 3 ve 4 bunların aynısı zaten. Şu durumda sorunsuz çalışmakta aslında. Hız farkı var mı yok mu emin değilim açıkçası :)

Eki Görüntüle 1381796Eki Görüntüle 1381797

Slot 3 ve 4 bunların aynısı zaten. Şu durumda sorunsuz çalışmakta aslında. Hız farkı var mı yok mu emin değilim açıkçası :)
Hız farkı var garip bir şekilde. Eğer oyunlarda performans sıkıntısı falan çıkmıyorsa sorun olmaz.
Açıkçası farklı hızlarda çalışması bir sorun çıkarır mı emin değilim.
Belki bellekler işlem yapacağı zaman kendini 2800 sabitliyordur.
Bi oyunlarda test edin sorun olursa değerleri elle BIOS'dan girersiniz oda basit bir işlem zaten.

Çok Bende sorun çıkacağını düşünmemeye başladım. Belki de dediğiniz gibi yapıyordur. Arada boşluk buldukça bununla uğraşacağım. teşekkür ederim ilginize. İyi sosyaller :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı