CL 21 RAM ile CL 22 RAM uyumlu olur mu?

Samet Fatih

Kilopat
Daha fazla  

Dizüstü bilgisayarımda 16 GB CL21 RAM var. Ben bir 16 GB ya da bir 8 GB RAM takviyesi yaparak Dual Channel kullanmak istiyorum.
Fakat piyasada CL21 RAM çok bulamadım, uyumluluk sorunu çıkarmayacak RAM önerir misiniz?

Sisteminizdeki RAM CL 22, 21 değil. 8 GB alırsanız tam çift kanal olmaz.

Elindeki RAM 3200MHz CL22 fakat 2926MHz CL11 çalışıyor.

Yani bir ihtimal çalışabilir. Mümkünse 3200MHz CL22 bir RAM alıp garantileyin.

Öncelikle dönüşleriniz için teşekkürler.
Az önce Monster notebook servisini aradım kendileri benim cihazımın modeline uygun 8 GB ve 16 GB seçenekleri ile RAM satışı yapıyorlarmış. Birkaç gün içerisinde CL değerlerini bana iletecekler büyük ihtimalle CL 22 olacaktır. Şimdilik servisten almayı düşünüyorum.

Hocam bu arada fiyatı abartabilirler. 500 üzeri fiyat verirlerse almayın derim. Zaten uyumlusu 450'ye bulunabiliyor.

Hocam bu arada fiyatı abartabilirler. 500 üzeri fiyat verirlerse almayın derim. Zaten uyumlusu 450'ye bulunabiliyor.
16 GB için 849 TL
8 GB için 399 TL
Fiyat bilgisi verildi. Daha uygununu bulamadım internette bulabilirseniz atabilir misiniz?

Başka bir konuda bu çözüme rastladım 16+8 yapmaya karar verdim. Oyunlarda 8+8 dual channel yeterli olur sanırım.

Başka bir konuda bu çözüme rastladım 16+8 yapmaya karar verdim. Oyunlarda 8+8 Dual Channel yeterli olur sanırım.

Hocam 8 + 8 Dual Channel günümüzde hala yeterli. Eğer render işleri ile uğraşmıyorsanız veya 4K oyun oynamıyorsanız 16 GB RAM üstü pek gerekli değil.

Ayrıca eğer sistem intel'se 8 ile 16gb'ın 8'i dual channel çalışırken, geriye kalan 8 single channel olarak çalışıyor.

AMD'de bu durum hakkında bir bilgim yok maalesef. Şimdi araştıracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…