CL değerleri DDR5'te önemli mi?

BarışBskn

Decapat
Hazır sistem veya laptop alacağım. Fakat özellikle hazır sistem PC'lerin CL değeri çok fazla. Mesela almak istediğim hazır sistemi aşağı bırakacağım. CL değeri 38 çoğu böyle ne yapmam gerekiyor? Bu gidişle DDR4 alacağım. Son olarak da laptoplar da CL değeri sabit 46 mi bu konuda bilgisi olan bilgilendirirse çok mutlu olurum.

Almak istediğim hazır sistem burada içindeki RAM nasıl sizce?

Bu da DDR4 versiyonu.

Bir de bu var Tebilon'da CL40.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe varsa tebilon olanı alın işlemciyi 7600 yapıp. Çokta dert değil sonradan alıpta takabilirsiniz ramleri ddr5 ve am5 olması güncelleme açısından daha iyi

Bütçe varsa Tebilon olanı alın işlemciyi 7600 yapıp. Çok da dert değil sonradan alıp da takabilirsiniz RAM'leri DDR5 ve AM5 olması güncelleme açısından daha iyi.

Peki hocam CL40 çok mu kötü sonradan RAM vs almak ile hiç uğraşamam. Son olarak laptop + PS5 de düşünüyorum PC yerine. Laptoplardaki CL değerleri sabit mi oluyor.

Peki hocam CL40 çok mu kötü sonradan RAM vs almak ile hiç uğraşamam. Son olarak laptop + PS5 de düşünüyorum PC yerine. Laptoplardaki CL değerleri sabit mi oluyor.
Laptop hakkında bilgim yok ama buna denk bi laptop 70 80den aşağı değildir. Ama değişkendir diye düşünüyorum. Orası tamamen size kalmış bir şey

Cl40 çokta kötü değil. En düşük cl değeri 30 ddr5te yanlış bilmiyorsam.

Teşekkürler düşüneceğim ama hiç kimse gelip yardımcı olmadı. Kafam çok karışık.

DDR5 RAM'lerde CL değerleri hep yüksek oluyor kafaya takmayın sorun çıkarmaz alın geçin.

Peki hocam sizce Gaming gendeki sistem mi Tebilon'daki sistem mi?

DDR5 RAM'lerde CL değerleri hep yüksek oluyor kafaya takmayın sorun çıkarmaz alın geçin.

Eğer dediğiniz gibi CL değeri DDR5 de çok önemli değilse alabilirim CL değeri yüzünden DDR4'ya da laptop alacaktım yoksa.

Eğer dediğiniz gibi CL değeri DDR5 de çok önemli değilse alabilirim CL değeri yüzünden DDR4'ya da laptop alacaktım yoksa.
İkisi de hemen hemen aynı kalitede duruyor, GamingGen daha güvenilir olacaktır bence.

Değil hocam DDR5 tüm Ramler yüksek CL değerlerinde dert etmeyin ileriye dönük olması açısından DDR5 sistem çok daha iyi olacaktır, CL 35 miş 40 mış pek takmayın.

İkisi de hemen hemen aynı kalitede duruyor, Gaming.Gen.TR daha güvenilir olacaktır bence.

Tebilon da GPU ASUS Dual yalnız. CL değeri 40 ve 5200 MHz.

Gaming gen de ise Galax 1Click mevcut. Ama 6000 MHz'ye ve C38 değere sahip RAM'leri var.

İki platform da oldukça güvenilir. Gaming gen sadece müşteri hizmetleri olarak bir tık daha iyi.

Atilan sistemler iyi degil. Daha ucuza bu varken hele hiç iyi değil fiyatlarina gore.

Duzenlenmis olabilir sistem. Siz stok haline getirin. Butce en fazla kac olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…