CL değerleri farklı olan RAM kullanmak

Emirhan Topcu

Hectopat
Daha fazla  
Şu an Crucial Ballistix 4GB DDR3 1600mHz CL8 1.5V RAM kullanıyorum fakat bir RAM'e daha ihtiyacım var. Yine aynı şekilde 1600MHz DDR3 başka bir RAM alsam, fakat CL değerleri farklı olsa bir sorun çıkar mı? CPU-Z programından "memory" sekmesine girdiğimde "CL 9.0 clocks" yazıyor. Bu CL9 bir RAM kullanabileceğim anlamına mı geliyor? Acil yardıma ihtiyacım var.

Ek olarak bunları da ekleyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Current Latency RAM'i RAM den ayırmayı sağlayan yegane özelliktir. "Aynı modülden şaşmayın stabilitenizi bozmayın" sloganıyla hareket edin.

Upgrade edecekseniz aynı modülden bir tane daha almanız daha stabil bir sistem oluşturacaktır.

Şu an kullandığım RAM Vatan Bilgisayar stoklarında yok. Başka mağazalara baktığımda ise bulamadım. Şu an için tek yöntem Crucial'in kendisinden veya Amazon'dan sipariş etmek. Fakat hem fiyatı 40 TL artıyor hem de gelmesi uzun sürer. Sanırım stoğa gelmesini bekleyeceğim.

*GÜNCELLEME* Merhaba, "Crucial 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 1.5V PC Ram" Bu RAM ile "Ballistix Tactical 4GB DDR3 1600 BLT8G3D1608ET3LX0CEU - RAM (Arbeitsspeicher) - computeruniverse" bu RAM'in bir farkı var mı? Donanım konusunda çok fazla bilgim yok fakat "DDR, CL, MHz" değerleri uyuşuyor. "DIMM 240 Pin Low Profile" ve "1 Modul" yazıları hakkında bir bilgim yok. Yakında bir yakınım Almanya'dan Türkiye'ye gelecek. Gelmeden önce oradan aldırmak istiyorum fakat uyumsuzluk olur diye kuşkulandım.

*YENİ GÜNCELLEME* Alman sitesindeki RAM'in 1.35V olduğunu farkettim. Şans yüzüme gülmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…