CL ve MHz değerleri farklı iki RAM beraber çalışır mı?

Libahras

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI 4080-x670e Carbon wifi-7900x3d-Haf700 Berserk-Dell G3223Q 4k Monitör-4x16 XPG cl30 6000mhz
Arkadaşlar baslıkta belirttigim RAM'leri TR'de hiçbir yerde bulamiyorum. Bunun yerine aynı CL ve MHz degerine sahip baska marka RAM taksam sizce sorun cıkarır mı ya da o degerlere en yakın RAM'leri kullansam mesela CL 32 6600 vs. gibi?

Aklımda bu RAM'ler var:
GSKILL 64GB (2x32GB) TRIDENT Z5 SİYAH DDR5 6000MHz CL32 1.40V RGB PC Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Şu an 2x16 XPG DDR CL30 6000MHz kullanıyorum, 2X de bunu eklesem sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgi vermeyeyim lakin XPG'nin kullandığı çip ile GSkill'in kullandığı DRAM çip üreticileri farklı. DRAM çiplerinden dolayı mavi ekran yeme veya drop yeme olasılığın olabilir. GSkill DRAM çipi olarak Samsung veya SK Hynix markalarını kullanıyor. Yıllardır GSkill Trident serisini kullanan birisi olarak ben genelde DRAM'de Samsung üreticisine denk geldim. XPG'nin kullandığı DRAM çip markasını bilmiyorum. XPG CL30 6000MHz ise GSkill ramler de 6600MHz CL32 ise XPG ile uyum sağlayabilmesi için GSkill ramler kendini 6000MHz CL30 yapıyor ama dediğim gibi her şey DRAM üreticisinde bitiyor.

Ben senin yerinde olsam bu riske girmezdim. Mevcut XPG ramleri satıp GSkill alırdım ki içim rahat olurdu. 4'lü ram yapmak senin için pek bir şeyi ifade etmeyecek FPS ve performans anlamında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…