CL13 ve CL15 bir arada kullanmak

Daha fazla  
Arkadaşlar masaüstü pcmde 8GB DDR4 2133MHZ CL13 bellek var ama sıkıntı yaşıyorum bazı oyunlarda bellekle ilgili o yüzden bir tane daha almak istiyorum fakat piyasada CL13 bellekler pek bulunmuyor yada fiyatları biraz pahalı. Aynı MHZ değerine sahip CL14 yada CL15 bellek alırsam pcde sorunsuz kullanabilir miyim?

Çalışma ihtimalleri var, sistemden sisteme farklılık gösteren bir durum. Ama unutulmaması gereken bir durum örneğin CL13 1600 MHz ve CL15 2133 MHz'de çalışıyor ise CL15 ram 1600 MHz'de çalışacaktır. Bu yüzden aynı olmaları size daha sağlıklı bir ortam sunar.

Bendede 4gb CL9 1600mhz ram vardı yanına aynı marka bir tanede CL10 1600mhz ram aldım. Bios timingleri CL10 yapmış ben manuele alarak timingleri CL9 yaptım şuan CL9 da voltajsız dual olarak kullanıyorum. Sizdede büyük ihtimal çalışacaktır. Bu arada bi ara bios u sıfırlamıştım timingleri ayarlamayı unutmuşum oyuna girdiğim zaman pc kitleniyodu timingleri tekrar manuel olarak ayarladığımda sorun çözüldü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı