CL15 ile CL19 RAM beraber çalışır mı?

zeyir

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar laptopumda fotoğraflarda belirttiğim gibi DDR4 8 GB RAM var ve bunu upgradelemek istiyorum bunun için de iki adet RAM buldum fakat bunlar birlikte çalışır mı, uyumlu olurlar mı bilemiyorum mümkünse bir yardım edin.İki ramin de linkini aşağıya bırakıyorum

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-03 215605.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-03 215605.png
    23,4 KB · Görüntüleme: 26
  • Ekran görüntüsü 2024-11-03 215620.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-03 215620.png
    20 KB · Görüntüleme: 22
2 RAM'in beraber çalışması için tek gereken koşullar MHz ve CL değerlerinin aynı olmasıdır.
Hatta MHz'ye gerek bile yok düşük olan MHz'ye kendilerini eşitlerler.

Peki cl19 olan bir tık daha ucuz ve MHZ değeri daha yüksek uyumlu çalışırlar mı yoksa cl15 olanı mı tercih etmeliyim
2 RAM'in beraber çalışması için tek gereken koşullar MHz ve CL değerlerinin aynı olmasıdır.
Hatta MHz'ye gerek bile yok düşük olan MHz'ye kendilerini eşitlerler.

Peki CL19 olan bir tık daha ucuz ve MHz değeri daha yüksek uyumlu çalışırlar mı yoksa CL15 olanı mı tercih etmeliyim.

Tamamen aynı RAM'ler bile bazen sorun çıkarırken CL değeri farklı RAM bence kesinlikle kullanılmamalı MHz değeri farklı olsa bile sıkıntı çıkarabilir benim tercihim CL değeri aynı olanı almanız.

Peki CL19 olan bir tık daha ucuz ve MHz değeri daha yüksek uyumlu çalışırlar mı yoksa CL15 olanı mı tercih etmeliyim

CL19 daha ucuz ise onu al MHz hangisi daha düşükse maximum o kadar MHz verir diğer RAM de. Fakat uyumsuzluk sorunu çıkabilir emin değilim

Dostlar selamlar laptopumda fotoğraflarda belirttiğim gibi DDR4 8 GB RAM var ve bunu upgradelemek istiyorum bunun için de iki adet RAM buldum fakat bunlar birlikte çalışır mı, uyumlu olurlar mı bilemiyorum mümkünse bir yardım edin. İki RAM'in de linkini aşağıya bırakıyorum

Sadece başlığa bakarak cevap yazıyorum, çalışmaz. CL değeri aynı olması lazım. Ben de takmıştım bir kere farklı CL değerindeki RAM'leri, sonra ekran çalışmıyordu(laptopun klavye ışıkları vb. yanıyor fakat ekranda tık yok) birisini sökünce çalışıyordu.

CL değeri aynı olsun MHz aynı olmazsa MHz'si yüksek olan RAM düşük olan RAM'in MHz'sine sabitlenir.

İkisi de mümkün olabildiğince aynı olsun. Boşuna para vermiş olmasın. Mevcut RAM'inden düşük MHz olan parça eklerse bilgisayarını yavaşlatmış olacak. Daha yükseğini alırsa da boşa ekstra para vermiş olacak. Her türlü para israfı.

İkisi de mümkün olabildiğince aynı olsun. Boşuna para vermiş olmasın. Mevcut RAM'inden düşük MHz olan parça eklerse bilgisayarını yavaşlatmış olacak. Daha yükseğini alırsa da boşa ekstra para vermiş olacak. Her türlü para israfı.

Hocam o zaman direkt almamak mı daha mantıklı veya CL'si aynı olan MHz'si yüksek olan RAM almak gözle görülür derecede işe yarar mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı