CL15 ve 1.2v RAM ile CL16 ve 1.35v RAM birlikte çalışır mı?

CemDgrmnci

Kilopat
Daha fazla  
Selam,
Elimde G.Skill ripwajs red 8 GB 2400MHz RAM bulunmakta. Anakart olarak MSI H110M Pro-VD Plus kullanıyorum. RAM yükseltmesi yapmak istiyorum Vatan Bilgisayar tarafına baktığımda G.Skill Ripjaws red 8 GB 3000MHz bulunuyor, 2400MHz olanların satışta olmadığını gördüm. Diğer konu açan arkadaşlarda CL ve voltaj değerlerinin aynı olmasının sorun yaratmayacağını okudum. Elimde bulunan RAM'in CL15 ve 1.2v olduğunu gördüm fakat şu anda satışta olan model ise CL16 ve 1.35v değerlere sahip olduğunu gördüm. Şu an satışta olanı alsam sorun yaşar mıyım? Veya siz nasıl bir çözüm önerirsiniz.

Muhtemelen yaşamazsın. O değerler zaten sabit değerler değiller yani sen RAM'i makineye taktığın andan bozulana kadar 1.35V'la çalışmayacak o. Kaldı ki o anakartta zaten 2400MHz'in üstüne çıkamaz RAM frekansı.

Kısaca 3000 MHz RAM de alsan 5000 MHz de alsan 2400'de çalışacak. Anakart otomatik olarak 2 RAM'i de tamamen aynı olacak ayarlarda çalıştıracak.

CL ve voltaj değerlerinin sabit olmadığını okumuştum. Anakart ikisini de kullanabileceği konuma getirecek o zaman, sorun olmaz gibi gözüküyor. Teşekkür ederim^^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…