CL15 ve CL16 RAM sıkıntı oluşturur mu?

itachi_uchihaa

Megapat
Merhaba arkadaşlar, hepinize iyi günler dilerim. Şimdi elimde halihazırda kullandığım G.Skill Ripjaws V 8 GB CL15 RAM var bende 1 tane daha alıp 16 GB yapmak istiyordum. Ama CL15 modelinden bulamadım internette, sadece CL16 olanlar var. Şimdi bu CL16 olanlardan alıp taksam herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? Ya da performans kaybı olur mu?

Aynı konuyu ben de açtım ancak sağlıklı bir cevap yok. Acaba bir problem olur muymuş? Bir yerden öğrenebildiniz mi?

Mühendislikte bir durum vardır, en kötü olana ayak uydurulur. Yani zincirin en zayıf halkasına göre. CL15'in yanına CL16 takarsanız ikisi de CL16 modda çalışacaktır. Tavsiyem aynısından bir tane daha takmanız, kodunu direkt olarak aratın karşınıza illa ki gelecektir.

Düşük olana uyumlu olması normal evet sorun değil.Bende ki de bir adet Cl17 3.6 GHz, 2 adet de Cl16 3.2 GHz.4. Ram'i de 3.6 GHz Cl17 alacağım sorun olmazsa. Cl17 de iyi bir değer ancak sorun olabilir mi? Uzun vadede bunu merak etmiştim.Yani hem frekans düşük olana uyumlu hem de gecikme olacak. Frekansı düşük olanın hızı yüksek , frekansı yüksek olanın hızı yavaş ters orantılı. Ancak sorun olup olmayacağı merak ettiğim.

En düşük olana uyulur. 3.2 GHz CL17 olarak kullanırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…