CL16 ve CL18 aynı anda kullanmak sıkıntı çıkarır mı?

Elftaşı

Hectopat
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
DDR4 rame umarım 7.000TL vermemişsinizdir hocam. 2. elde 1000 - 2500 bandında bulmak mümkün.

RAM konusu hala meçhulde kalan bir konu. Kesin bir şey demek zor. CL16 olan CL18 olarak çalışır. Ayrıca sadece CL değerleri farklı olmaz. Çipleri de farklı büyük ihtimalle. Kimse kesin olarak bir şey diyemez. Aynı modelden almaya çalışın. Diğer türlü kumar oynamış olursunuz.

Marka aynı, Mhz aynı, model aynı. Farklı olan tek şey, ben de CL16 var. Sipariş verdiğim CL18. Sorun çıkartması saçma olurdu sanki. Zaten piyasada CL16 da yok. Biraz araştırdım biri gecikme ikisinde de aynı diyor. Şöyle demiş: 16/32=0.5 ve 18/36=0.5

Değilmiş. 2 tane modeli var.

CMW16GX4M2Z3600C18

CMW16GX4M2D3600C16

cl16 ve cl18.

Mümkünse aynı ramden almaya çalış.

Gecikme farklı/aynı olması sorun değil içerisindeki çip farklı olunca sorun çıkıyor. Senin yapman gereken mantıklı şey elindeki rami satıp 2x16 geçmendi. Kararsızlık sorunları olabilir. Zaten yüksek olan CL değerinde çalışacak RAM'lerin ama tek olay CL değil. Alt zamanlamalar var RAM'de. Bir de o attığın örnek linktir umarım çünkü 32GB'ı 4000'e satılıyo.

Dostum sadece CL farklı olmaz. Çip farklı ki CL farklı zaten. Mhz aynı olması da bir şeyi değiştirmiyor. Kodları farklıdır zaten büyük ihtimalle. Çip farklıysa zaten sorun çıkar ki öyle de. Meçhuldesin. Tamamen sana kalmış bir durum.

Bu DDR5 sana uyumlu değil. İlla Corsair RGB ram istiyorum diyorsan bunlardan birini al ve elindekini sat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…