Arkadaşlar hazır sistem alacağım APU olacak CL16 2x8 Single kit RAM mi almalıyım yoksa CL18 Dual channel 2x8 RAM mi almalıyım? İkisinin arasında ne gibi farklar olur?
Arkadaşlar hazır sistem alacağım APU olacak CL16 2x8 Single kit RAM mi almalıyım yoksa CL18 Dual channel 2x8 RAM mi almalıyım? İkisinin arasında ne gibi farklar olur?
2x8 single diye bir şey yok, 2 tane varsa dual oluyor zaten. MHz aynıysa CL değeri düşük olanı al.
Ayrıca bütçen ne kadar, sıfır APU sistem yerine 2. el güzel bir sistem öneririm.
Hee şimdi anladım hocam bana bir arkadaşım 2x8 olursa Dual channel olur demişti bende öyle sanıyorum. O zaman 2 adet attığım fotoğraftaki RAM'leri alıyorum.
Single kit bir kutu ram demek. O kit yani kutu içerisinde 2 adet (stick) ram vardır. Ram'lerin her biri (stick) birebir aynı özelliklerde olduğu sürece tek tek ayrı da alınabilir ama single kit içerisinde 2 adet stick satılan kutular (kit'ler) da alınabilir Reddit'te falan dolaştıysan orada çok single kit diye bahsediliyor belki ufak bir kafa karışıklığı olmuştur. Alacağın iki adet (stick) ram dual channel olarak çalışacak. Bir de single rank ve dual rank diye bir konsept var ama bunu açıklayacak kadar yeteri düzeyde bir teknik bilgim yok.