6000 sweet spot denmesinin sebebi Zen 4/5 işlemcilerin rahat bir şekilde çalıştırması, işlemcinizin kontrolcüsü 1:1 modunda 6800 çalıştırabiliyor ise sizin için en iyi nokta o olur.
Benim 7700 1.23 VSoC ile 6400 çalıştırabiliyor, ki VSoC alt limitini denemedim vaktim olmadığı için, daha düşük gerilimlerde çalıştırabilir, hatta 6400'ün üstü de denenebilir.
VSoC düşürmeniz durumunda SoC gücü azalıcağından güç limiti içinde az da olsa çekirdeklere ek güç sağlanabiliyor / idle güç kullanımı azalıyor fakat bu normal kullanımda pek belli olmuyor.
Edit: Benim zamanlamalar; tREFI ve tRFC sıcaklıktan dolayı geride, RRDS, FAW ve WTR gibi zamanlamalar ile de ek oynama yapılabilir, Power Down ve MCR açık kullanıyorum GDM'de açık, 15sn Boot süreleri hoşuma gidiyor. VDD ile oynanıp CL28 ve altı denenebilir fakat aktif soğutmaya ihtiyaç duyarım. RAM kitin limitine kadar ayarlamak zahmetli ve uzun sürüyor, ve ben de o kadar vakit bulamadım henüz. Ek olarak Nitro modu, robust training açık 1-2-0-8x-8x denenebilir.