Bu yamayı exe olarak kurmasak sorun olmayacak. Neden exe ile kuruyoruz ki?

Bu yamayı exe olarak kurmasak sorun olmayacak. Neden exe ile kuruyoruz ki?
Bir çok kez bunu açıklamıştık ama tekrar açıklayayım.. Çeviri ekibi olduğumuz ve 50 üzerinde yamamız olduğu için, tek tip setup sistemi bizim işimizi kolaylaştırıyor. Bizi takip eden insanlar artık kurulumu çok kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Kurulum açısından daha pratik ve kolay, göze daha güzel geliyor. Setup uygulamasına da herhangi bir şifreleme yapmadık. İsteyenler, bu işten anlayanlar girip kontrol etsinler diye ve şuana kadar inceleyen hiç kimse de bir sorun görmedi. Neredeyse 1 yıldır bu sistemle ilerliyoruz ve herhangi bir sorun yaşamadık. Setup sistemi bizim işimizi fazlasıyla kolaylaştırıyor.

Yani evet bu doğru, exe'yi reverse edip bakıyorum temiz zaten o konuda dediğim bir şey yok, virustotal false-positive veriyor zaten. Exe'nin internet bağlantısı da gözükmüyor, hala güvenmeyen varsa antivirüsünden de internete bağlantısını kapatır exenin yine(zaten kaspersky bile zararlı bir şey yakalamadı ayrı konu). Asıl sorun, bilgisayarda pusuda yatar halde duran başka zararlı yazılımlar olabiliyor ve bunu kurmak için antivirüsü kapattığımız an patlak onlar veriyor. Antivirüs yazılımları da sadece virüs koruması yapmadığı için ağ izleyicisini kapatmış oluyorum, ağ tünelini kapatmış oluyorum, bir sürü şeyi bir anlığına kapattığımda da sıkıntı çıkıyor. Bence iki türlü de kurulum şansı vermeniz lazım istersek manuel kurulum da yapabilmeliyiz.

Benim de anlatmaya çalıştığım şey bu, bu bilgisayarda müzik işleri, nextjs serverı, MLOps, video kurgu falan derken 10 tane şey yapıyorum -aslında makul bir şey değil farkındayım da çok fazla insan var her işini tek bilgisayardan yapan- arada antivirüsü kapatamam yani. Virüs koruması değil sorun benim için, ama insanların da bu konuda endişe ediyor olmasını anlayışla karşılamak lazım.

Manuel kurulum şansı verdiğinizde ayrıca kimse o kadar adımla uğraşmak istemeyeceği için haliyle bir daha kimse neden exe sorusunu sormayacak.

Anlayabiliyorum, sizde kendinize göre haklısınız tabii ki. Ancak iki farklı şekilde kurulum verdiğimiz zamanda, daha önceden ilk başladığımda öyle veriyordum ve dosyayı atacağı konumu karıştırıp yazan çok fazla insan oluyordu. Youtube kanalına da videoları hep bu şekilde çekip anlatmaya başladığım için de, manuel kurulum verdiğim zaman yapamayan insanlar destek istedikleri zaman, sürekli aktif olamıyorum. Ekipte şuan iki kişi olduğumuz için, hataları olabildiğince en aza indirip, çözümlerini söylememiz de bu yüzden aslında, çünkü insanlar destek istemeye geldiklerinde seri şekilde dönmediğimizde küfür yediğimi bile biliyorum. Bir iş yapıyorsanız neden destek vermiyorsunuz gibi sonuçları da doğuyor bu sefer ve ekstra olarak emek hırsızları daha basit bir şekilde yamalarımızı da çalmaya başlayabiliyorlar. Yani kimseyi mağdur etmeyip, herkesi mutlu etmek isteriz ama maalesef bunu hiç bir şekilde başaramadık. Launcher sistemimiz vardı. Otomatik güncelleme bile eklemiştik, yamalara güncelleme verdiysek otomatik çekip yüklüyordu insanları uğraştırmadan ama ona da laf ettiler ve düz setup sistemi yapın dediler. Onca emeği bırakıp, bütün yamalara tek tek setup sistemi getirdik. Sonrasında manuelde yapın isteği geldi. Bizde artık yorulduk açıkçası, en basit ve pratik olarak bu sistemde kalma kararı aldık. 4 yıldır yama yapıyorum ve bugüne kadar her sistemi denedim. Her sistemde de mutsuz olan kesim olduğu için, şuanda bizim işimizi en kolaylaştıran ve alıştığmız düzenden gitmek daha mantıklı geliyor.

Evet o durumu ben de yaşadım. Müzik teknolojilerinde az bütçesi var insanların ve bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, pek çok şeyi donanım satın alamayacakları için yazılımla halletmeye çalışıyorlar ve yol gösteriyorsun, yalnız gerizekalıya anlatır gibi de anlatsan anlamıyorlardı tamamen dikkatsizce iş yaptıkları için oluyor. Zaten artık herkese uygun UX/UI geliştirilmesinin imkansız olduğunu kendi işimde de anladım. Çünkü tamamen insanların işine gelmiyor, affınıza sığınarak söyleyeceğim; tiktokta yayın açıp at gibi tepinen saçı kaşı ağarmış dayılar nineler kayıtlı adresine kayıtlı kredi kartıyla sipariş veremiyor D: 99 tane süt siparişi geçilmiş geçen.

Yine de, bunun bir yolu olması gerektiğini düşünüyorum hala. Artık küçük puntoyla göze batmayan bir yere mi konur, veya manuel kuruluma destek verilmeyeceği mi belirtilir bilemiyorum ama şu anki güvenlik endişesi insanlar için daha ciddi sorun. Birinin kurulumda hata almasıyla ilgili küfür döşemesi veya yorum atması, virüs var gibi bir yorum atmasından veya bu konuyla ilgili bir endişesini dile getirmesinden çok daha iyi, ikincisi direkt kitlesel kaos yaratıyor.

Eywallah kral. South of Midnight'tan sonra ilgimi çeken başka bir hikayeli oyundu. İlaç gibi geldi türkçe yama. Eline sağlık.

Önerini dikkate alacağım. Ekibimle tekrardan bir ele alırız bu konuyu, ortak bir karar veririz.

Eywallah kral. South of Midnight'tan sonra ilgimi çeken başka bir hikayeli oyundu. İlaç gibi geldi türkçe yama. Eline sağlık.
Beğenmene sevindim. Rica ederiz, iyi oyunlar

Bazı kelimelerin üstünden umarım geçersiniz. Örnek, Koşmak için yazan yerde çalıştırmak için yazıyor. Birde Expedition bazı yerlerde özel isim olarak doğru geçiyor. Bazı yerlerde sefer diye çevirilmiş o da düzeltilirse iyi olur. Şuanlık gözüme çarpanlar bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…