Clear CMOS ve BIOS default ayarı farkı nedir?

Yorumunuz için çok teşekkürler bende şöyle bir sıkıntı oluşuyor aslında BIOS'tan ayar değiştirdiğim zaman ve onu save ettiğim zaman bilgisayar donuyor BIOS ekranında ve bilgisayarı resetlemeden bunu düzeltemiyorum resetlediğim zaman yaptığım ayarlar kaydoluyor sıkıntı yok ancak neden olduğunu anlamadım cidden. Gigabyte B450M S2H kullanıyorum ve bu sorunu BIOS güncellemeyle düzeltebileceğimi düşünüyorum ancak tam ortasında donarsa ya da işlem bittiğinde reset butonu geldiğinde donarsa belki BIOS'u tamamen yazmamış bir şekilde gelecek ve anakart BIOS'u çöp olacak diye korkuyorum.

Uyumsuz bir UEFI sistem yazılımı sisteme nasıl reset atacağını bilmiyor olabilir mi? "Discard changes and exit" seçeneği de çalışmıyorsa ilginç bir durum.

Güncelleme sırasında donarsa çöp olmaz da uğraştırır. Eski bir MSI anakartımda 2 BIOS vardı, biri bozulursa öteki çalışsın diye; ama UEFI sistemlerde böyle bir şey henüz göremedim.

Elle reset attığınızda sorun olmadan çalışıyorsa pırtıklayıp risk almaya gerek yok bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı