Clementine Book One Türkçe kitabı var mı?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Clementine Book One Türkçe kitabı var mı? Muhtemelen yok. Belki bir ara alirim. Bu yurt disindan mi geliyor ve/veya vergi oluyor mu?

Bu ürün direkt Amazon TR depolarında varmış fakat 5 tane stok kalmış. Satıcı yerinde Amazoncomtr yazdığı sürece Türkiye'den gelir. Eğer satıcı kısmında Amazon Germany ya da Amazon US yazıyorsa yurt dışından gelir. Onlarda da öyle vergi vs. çıkmıyor.

Onun dışında Türkiye'de Spider-Man romanlarını da basan Marmara Çizgi TWD romanlarını Türkçeye çeviriyor. Onlarda da şunlar var:

@490836 TWD oyununun çizgi romanları mı?

@490836 TWD oyununun çizgi romanları mı?
Bildiğim kadarıyla hayır hocam. Bunlar direkt orijinal ana hikâye çizgi romanları. Muhtemelen diziyle benzerlik gösteriyordur.
Türkçe çizgi roman basan yayınevlerinden hiçbiri oyunların çizgi romanını basmıyor diye biliyorum. Zaten JBC Yayıncılık haricindeki yayınevleri anime ve manga içeriğine odaklanmış durumda şu aralar. Marmara Çizgi şu aralar sık yeni baskı çıkarıyor. Belki manga ve Spider-Man'in yanına oyunların da romanlarını eklerler.

Çizgi roman derdiniz varsa Amazon ve İngilizce sizin dostunuz olacak hocam. Çünkü yayınevleri ya aşırı yavaş ya da baskı kalitesi çok da iyi olmayan ve İngilizce orijinal baskılarla aynı fiyatta ya da daha pahalı fiyatta şeyler çıkarıyorlar son 2-3 yıldır. Mesela ben de Batman okuyan biri olarak İngilizce 4-5 tane roman almak zorunda kaldım. Adamlar 4 yıl önce sözünü verdikleri romanı daha yeni hazırlıyorlar. 2025'e ancak çıkar o. Ben çoktan özel edisyonlu İngilizceyi aldım ama.

@490836 benim attigimin fiyati nasil sizce? Bana uygun geldi.

@490836 benim attigimin fiyati nasil sizce? Bana uygun geldi.
Ortalama bir çizgi roman 20 dolar oluyor normalde fakat bu 10-15 dolara satılıyormuş. Amazon US satıcısı ise 858TL'ye satıyor. Bence Amazon TR'nin 350TL'lik fiyatı makul. Amazon TR'de bu ürünü kendi deposunu yurt dışından getiriyor fakat ona rağmen olası vergi ve kargo masrafıyla fiyatı arttırmamış. Direkt saf 10 dolarlık fiyattan koymuş satışa. Eğer İngilizcenize güveniyorsanız alın geçin hocam.

Bu arada İngilizce çizgi romanlarda stokta son 1 adet kalmışsa almayın. Genelde yurt dışından gelirken zarar görmüş ürünleri en sona sakladıkları için stokta son 1 adet kalan ürünleri aldığınızda hasarlı gelebiliyor. Bu üründen son 4 adet kalmış. Muhtemelen kondisyonu sağlam ürün gelir elinize.

@490836 İngilizcem iyi degil. Ama resimlerden anlarim herhalde ne oldugunu.

@490836 İngilizcem iyi degil. Ama resimlerden anlarim herhalde ne oldugunu.
Almadan önce read online comic sitelerinden PDF olarak birkaç sayfasına bakın hocam o zaman. TWD çizgi romanlarını bilemem de Batman tarafında özellikle 1970-1990 arası çıkan çizgi romanların İngilizcesi oyunlardan vs. daha ağır oluyor ve yazı yoğun bulunuyor.
Amazon'un eklediği resimlerde yazı çok az ve oldukça basit dil var ama 256 sayfanın ilerleyin kısımları dolu olabilir. Çizgi romanlarda genelde ilerledikçe dilin ağırlığı ve yazının yoğunluğu artabiliyor.
Olmadı yanınızda telefondan çeviri açıkken okursunuz. Zaten hikâye çok sararsa çeviri kullanmak hiç yormuyor. Bir noktadan sonra zaten okuduğunuz yazıyı kafanızda Türkçeye çevirmeden anlamaya başlayacaksanız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı