Clevo M665SR Laptop İşlemci Değişimi

06ozan19

Hectopat
Merhaba laptopumun yetersiz olan işlemcisini biraz daha üst modellerle değiştirmek istiyorum. İnternette 4-5 saat araştırdım fakat bu konuda bir bilgi bulamadım. Laptopta Intel C2D T5450 1.66 GHz 667 Mhz(FSB) Cpu takılı. Üzerindeki ram ise 667 MHz 1 GB. Ben bu işlemciyi Intel C2D T7300 2 GHz 800 MHz(FSB) olanla değiştirsem çalışır mı? Anakartın destekleyip desteklemediğini bulamadım bir türlü. Sizden bu konuda yardım bekliyorum.

Not: Türk markası olarak CBOX Despina D525 olarak geçiyor ancak orjinal model Clevo M665SR'dir.

İşlemci yerine SSD değiştirin. Hem daha kolay hem de size performans olarak geri dönüşü çok daha fazla olacaktır. Harcayacağınız çaba, para ve zamana karşılık alacağınız performans çok daha yüksek olacak.

Yine de işlemci değiştirmek istiyorsanız istediğiniz işlemciyi destekliyor. Altta da verdiğim işlemcileri takabilirsiniz.
530/ 540/ 550/ T7100/ T7300 / T7500/ T7700/ T7800 modellerini destekliyor takmadan önce bios'unuzu güncellemeniz tavsiye edilir.

BIOS'uda güncelledim ama ekrana görüntü bile gelmiyor? Desteklemiyor mu acaba?

BIOS'uda güncelledim ama ekrana görüntü bile gelmiyor? Desteklemiyor mu acaba?
Anakart'ın kendi kitapçığında desteklediği yazıyor yukarıda verdiğim işlemciler. Bios sürümünüzde sıkıntı olabilir belki yanlış sürümü yüklemiş veya takarken bir sorun olmuş olabilir.

Çok dikkat ederek taktım. BIOS sürümü 10.00.06 şuan en son bu galiba. Onuda forumdan bulmuştum zaten.

Çok dikkat ederek taktım. BIOS sürümü 10.00.06 şuan en son bu galiba. Onuda forumdan bulmuştum zaten.
Bios da güncel 2010 tarihli, işlemci 2007 tarihli. Yani desteklememesi imkansız Aldığın işlemcide sorun var o zaman 2.el aldı isen bu gibi şeyler başa gelebiliyor. Aldığın yere geri ver yada deneyebileceğin başka bir leptop var ise destekli onda dene. Bir bilgisayarcıya götürüpte elinde belki takılabilecek leptop bulunur denettirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…