Clevo W251EFQ/W270WFQ İşlemci Yükseltme

JerusAlem

Megapat
Daha fazla  
Elimde bu anakartlı eski bir laptop mevcut. HM76 Chipset I5 2450 işlemci takılı. Ben bunu SSD ve I7 işlemci ile yükseltmek istiyorum. oyunlarda çok bir fark olur mu ve bu chipsetin desteklediği işlemcilere baktığımda 3. nesilleri de desteklediğini gördüm. Çok anlamıyorum ama buna 3. nesil işlemci de takabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlarda işlemci zayıf kalıyorsa zayıf kaldığı kadarı kadar fark eder, kalmıyorsa etmez. Ağır oyunların performansında ana etken ekran kartı. SSD yükleme sürelerini ve varsa HDD sıkıntılarını gidermekte iş görür ama oyun performansını gene direkt etkilemez.
BIOS engeli yoksa 3.nesil uyumlu işlemci takabilirsin.

Hocam biosun engeli olup olmadığını nasıl anlarım? Arkadaşlarla pubg mobile oynuyoz bazen kasma donmalar oluyor görev yöneticisinden baktığımda işlemci %100 gözüküyor sonra düşmeye başlıyor o yetmiyor heralde

Nette kendi modeline geçmişte upgrade yapan var mı diye araştırabilirsin, yapılabiliyorsa bunca geçen sürede illa ki yapılmıştır.
3632QM TDPsi 35W olduğundan yapabileceğin en iyi upgradelerden biri.
2 çekirdek olarak 3520M ve 3540M de düşünülebilir.

Başka ürün seçersen de çipsete uygun TDPsi 35W ve soket yapısı PGA olanlardan seçersin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı