Clio 4 1.5 yağ eksiltmesi normal mi?

ucan_sabri

Hectopat
Selamlar, aracı alalı 1 ay oldu fazla aktif kullanmıyorum 400km yaptım bu süre zarfında. İlk aldığım zamanlarda yağ seviyesini ölçtüğümde Max'dan 2 diş eksikti, bu akşam ölçtüğümde bir diş daha eksilmiş. Normal olabileceğini sanmıyorum açıkçası ama danışayım dedim sizlere de. İlk aracım pek de bilgili değilim araçlar hakkında.

Eksper raporunda yağ kaçağı yok şeklinde çıktı.

Yağ ölçümlerini araç soğukken yaptığınızı varsayıyorum hiç normal değil yağ yakıyor olabilir.

Yağ ölçümlerini araç soğukken yaptığınızı varsayıyorum hiç normal değil yağ yakıyor olabilir.
boşa alıp gaz verince egzozdan mavi duman çıkarsa yap yakıyor, çıkmazsa yakmıyor diyebilir miyiz hocam. yap yaktığını fazla düşünmüyorum açıkcası. ilk ölçümü yaptığımda motor sıcaktı kontağı kapatayalı 20 dk fln olmuştu

Motora katkı maddeleri ekleyip mavi duman vs. belirtileri geçici olarak yok edebiliyorlar Türkiye'de kötü niyetli insan çok hocam soğukken tekrar ölçüm yapın aracın düz bir zeminde olduğuna emin olun rampa veya eğimli bir yerde olmasın.

Önce yağı doğru ölçün. Verdiğiniz örnek geçerli bir örnek değil. Tamamen yanlış ölçüm baz alınmış. Buradan bir fikir çıkartılamaz. Belirli arayla motor en az 6-7 saat soğumuşken düz zeminde bakılmalı.

Hocam bende de 1.5 dci Megane var. Dizel motorlarda zamanla yağ eksiltmesi normal olabiliyor. Ama tabi bu 1-2 bin km de çok az bir miktara denk geliyor.
Yağ seviyesine aracı çalıştırmadan önce bilgi ekranından bakıyorsanız o kısımda bazen sensörler tam algılamayabiliyor. Aynı koşullarda farklı sonuçlar verebiliyor. En doğrusu düz bir zeminde motor soğukken yağ çubuğundan kontrol etmek.

Araçta yağ yakma duman atma terletme vs mevcut mu?

1.5 dci motorun üzerine ekleme gerektirecek kadar yağ eksiltmesi normal değil ama arkadaşların dediği gibi doğru şartlarda doğru anlarda doğru yöntemle ölçüp bir süre daha gözlemleyin.

hocam önceki sahibi 100binde bakım yaptırmış yağını fln yenilemiş araç şimdi 110 binde. 10bin kmde 3 diş eksiltir mi? (bakımdan sonra max seviyesinde olduğunu varsayalım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…