Clio 4 R'de iken öne kaydırıyor

ucan_sabri

Hectopat
İlk aracım olarak Clio 1.5 dCi otomatik (2014) aldım km yaşına göre güzel 110binde. Yolda hafif eğim vardı (aracın burnu aşağıya bakıyor) geri vitese taktim ayagimi frenden çektim öne kaydi çok az (2-3 cm ya var ya yok) sonra geri geri rolantide gitti. Bu durum normal mi sizce? Vites boşluğu vs mantığı mı var acaba? İlk aracım olduğu için bilmiyorum. Araçlar hakkında fazla da bilgim yok. Tek bildiğim edc şanzıman manuel gibi ama araç kendisi yapıyor işlemleri(sanırım). Değerli yorumlarımızını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam bahsettiğiniz 2-3 cm öne kaydırmasının teorik olarak açıklaması şanzımanın iyi şekilde kavraması için geçen süre ile alakalıdır. Şanzıman iyi şekilde kavrayana kadar araba biraz öne kayar, kavramayı yaptıktan sonraysa geri gelmeye başlar.

yokuş kalkışın çalışma mantığı daha mı farklı hocam? mesela onda hiç kayma olmuyor tutuyor direkt.

Yokuş kalkışın çalışma mantığı daha mı farklı hocam? Mesela onda hiç kayma olmuyor tutuyor direkt.

Hocam yokuş kalkış için araçta bulunan sensörler yokuşu algılar. Eğimde olduğunuzu algılarsa siz gaza bastığınız an sistem devreye girer ve hidrolik üzerindeki valfler sayesinde fren basıncını koruyarak kaymasını engeller.
Bu sistem bağımsız değildir yani aslında aracın halihazırda olan frenleme sistemine kodlanır. ABS ve ESP modülüne kodlanıyor.

değerli yorumun için sağolasın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…