Clio 5 silkeleme yapıyor

Merhaba, Clio 5 1.0TCe X-tronic arac her sene zamaninda bakima giriyor ve degismesi gereken parcalar her zaman degistiriliyor. Aracin km 60.000 civari ve 2020 model. Bu aracta ayak gazdan cekilince arac silkeleme yapiyor en basta devir dalgalanmasindan zannettim ama bu silkeleme esnasinda devir dalgalanmiyor. Normalde CVT yapili sanzimanlarda vites gecisleri hissedilmemesi gerekirken her zaman olmasa da bazen hissettiriyor ama servis surekli sorun yok diyor. Sanziman yagi degismesi gerekiyorsa degistirelim veya neyin degismesi gerekiyorsa degistirelim dedim fakat gerek yok deniyor ama bu sorundan Clio 5 kullanicilarina bahsettigimde yasayanlar olsa da birçoğunda boyle bir sorun yok. Bu durum genelde klima acikken daha cok oluyor ama kapaliyken de oluyor. Kisaca benim bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekli? Sanziman yagi icin 120.000 de kontrol ediyoruz dediler ama bazi kaynaklarda İstanbul gibi sehirlerde sanziman yaginin cok daha erken 60.000 km civarinda degismesinin her zaman saglikli oldugu soyleniyor. Fikirleriniz icin simdiden teşekkürler. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim, bu duruma ne kadar normal deselerde normal olmadigindan eminim cunku baska kullandigim araclarda hiç yasamadigim bir durum. Vites gecislerinde kararsizlik vs illa olacaktir ara sira ama burada bildiginiz arac bayağı bayağı silkeleme yaratiyor. Bu arada bujiler vs hep orijinal ve yeni degisti. Biraz karisik anlatmis olabilirim kusura bakmayin, sormak istediginiz durum olursa soylerim.

Motor kulaklarıyla alakalı olabilir. Bunun dışında aklıma gelen türbinle alakalı bir arıza olabilir diye düşünüyorum, CVT şanzıman da olsa tork konvertörü var araçta.

Motor kulaklarıyla alakalı olabilir. Bunun dışında aklıma gelen türbinle alakalı bir arıza olabilir diye düşünüyorum, CVT şanzıman da olsa tork konvertörü var araçta.
Motor kulaklarinda sorun yok, arac en son bakima girdiginde ozellikle baktirdim cunku sag motor kulagi kronik erken asinabiliyor, sanziman takozunda da sorun yok, tirbun parcasi nasil bir sey? Bu arada arac yetkili serviste bakima giriyor.

CVT şanzımanlarda kavrama olmaz, otomatik şanzımanlardakine benzer yağlı türbin sistemine benzer bir sistem kullanılıyor. Kafanda şekillenmesini istiyorsan Youtube'dan ayrıntılı bilgi edinebilirsin. Bu sistemde bir arıza olabileceği geliyor aklıma ama klima açıkken yapması da soru işareti bilmiyorum...

Klima acikken bana daha cok gibi geliyor belki de psikolojiktir, tesekkurler hocam bir bakacagim. Sizce sanziman yagini ne yapayim? Arac 5 senelik 60.000 de ve km'nin cogu sehir ici.

Klima acikken bana daha cok gibi geliyor belki de psikolojiktir, tesekkurler hocam bir bakacagim. Sizce sanziman yagini ne yapayim? Arac 5 senelik 60.000 de ve km'nin cogu sehir ici.
Değiştir bence kesin. Bunlarda vuruntu da yapıyor şanzıman yağından dolayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…