Clio vs 316i

1.3 tCe clio. Arabadan zevk almak istiyorsanız 1.0 clio tavsiye etmem.

1.2 civarı bir paramız var, sizce? F30, çocukluk hayalim gibi bir şey ama işte Türkiye şartları. Alırsam belki hiç sorun açmayacak belki de sanayiden çıkamayacağım ama riske değer mi bilemiyorum.

Riske değmez şu an sanayiden girip çıkmak o BMW ile belkimin 10 15 bin bakımları ağır oluyor sizin bebek gibi bakmanız lazım ki 180.000 km bir BMW yani son sahibi olursunuz Clio gerçekten tercih edilebilir çünkü çok uzun süre gidebilir onunda bakımı var ama BMW kadar ağır vs olmicakdir çocukluk hayali elbet bir BMW'dir ama bu şartlarda parayı çöpe atmamakda bir tercihdir.

1.3 TCe Clio. Arabadan zevk almak istiyorsanız 1.0 Clio tavsiye etmem.

Yakın illerde bulamadım yoksa onu da düşünüyorum 1.3 rsline. Ama şanzıman olarak CVT'ye geçti bu yeni Clio'larda ondan dolayı 2023-2024 modeller daha öncelikli. Yanılmıyorsam edc şanzıman vardı 1.3'lerde nasıl bir şanzıman pek bilmiyorum.

Su kaçırma, termostat sorunu çok var. 2020'lerde Turbo'da problemler de çıkabiliyordu.

Anladım. Performansı bayağı tutulmuştu ilk çıktığı zamanlar tabii hızlı gençlerin altına düştü o araba. Sürekli gazlama yaparsan olacak sorunlarda tam olarak bunlar :) düzgün kullanıcısına denk gelmişini alırsan sorun yaşamazsın bence 1.3 motorda. Yani kullancı kaynaklı olduğunu düşünüyorum Turbo vs gibi sorunların.

Anladım. Performansı bayağı tutulmuştu ilk çıktığı zamanlar tabii hızlı gençlerin altına düştü o araba. Sürekli gazlama yaparsan olacak sorunlarda tam olarak bunlar :) düzgün kullanıcısına denk gelmişini alırsan sorun yaşamazsın bence 1.3 motorda. Yani kullancı kaynaklı olduğunu düşünüyorum Turbo vs gibi sorunların.
Çok güzel şaka makinesi ama 2023 yılında düzgün revize yemişti. Temiz N13 316 bulursan o da çok üzmez. 170'likler zaten alınmaz artık :D

Zevklerin ve araba tatların tartışılmaması gerektiği yönde bir düşünceye sahibim görünüşü bana hitap etmeyen bir araba. Bana kalırsa Clio daha asil duruyor. Tabi dediğim gibi tartışılmaması gereken bir konu.
320i olsa anlarımda hocam bu 316i olanlarda belli km aralıkları turboların revize görmesi gerekiyor kronik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı