Clio vs polo

mermaid

Hectopat
2015 1.2TSI polo DSG şanzıman mı?
2015 1.2TCe Clio edc şanzıman mı?
2017-2018 1.0TCe Clio edc şanzıman mı?

Üç araç da otomatik önerilerinizi yine otomatik araç olarak yaparsanız sevinirim manuel düşünmüyorum.

Üç araç da temiz düşük km bulunabiliyor 700k civarında İstanbul trafiğinde ve nadiren şehir dışı kullanacağım üç araç da otomatik öneriniz hangisi olur? Neden? Ayrıca başka araç tavsiyesi olursa değerlendirebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.2 motorlu istediğinizi alabilirsiniz. 1 motora ölümüne karşıyım (evdeki 2. araç 1 motorlu, Allah mecbur etmesin :D )
Önemli olan bakımlarının aksatılmadan yapılmış olması. Çift kavramalı şanzımanların bakımları iyi yapılmadıysa çok masraf çıkartıyor.

Hızlı değiştirme piyasası derseniz Polo, ucuza bakım derseniz Clio, evladiyelik olsun derseniz Honda ya da Toyota araç öneririm.

Üç araç da otomatik önerilerinizi yine otomatik araç olarak yaparsanız sevinirim manuel düşünmüyorum.

Üç araç da temiz düşük km bulunabiliyor 700k civarında İstanbul trafiğinde ve nadiren şehir dışı kullanacağım üç araç da otomatik öneriniz hangisi olur? Neden? Ayrıca başka araç tavsiyesi olursa değerlendirebilirim.
1.2 tce 2015 Clio 4 en mantıksız olanı hem piyasası yok hemde araştırma yaparsanız kronik sorunları olduğunu görürsünüz.
1.0tce Clio edc değil x tronik şanzıman var yani hantal kalıyor ama şehir içi idare eder. Clio 5 de EDC sadece 1.3 tce de var.
Polo ise gerekli kontrolleri yapılıp alınabilir dsg sorunları olabiliyor ama iyi ve hızlı bir şanzıman ve kalite olarak da rakiplerine göre iyi bir araç polo ben polo alırdım. Ek olarak yine Polo nun 1.4tdi olanada bakardım.

1.2 motorlu istediğinizi alabilirsiniz. 1 motora ölümüne karşıyım (evdeki 2. araç 1 motorlu, Allah mecbur etmesin :D )
Önemli olan bakımlarının aksatılmadan yapılmış olması. Çift kavramalı şanzımanların bakımları iyi yapılmadıysa çok masraf çıkartıyor.

Hızlı değiştirme piyasası derseniz Polo, ucuza bakım derseniz Clio, evladiyelik olsun derseniz Honda ya da Toyota araç öneririm.
Hocam neden karşısınız 1 motora acaba açıklar mısınız zahmet olmazsa? Sıfır Puma 1.0 Ecoboost düşünüyordum. Düşünmemeli miyim?

1.2 TCe 2015 Clio 4 en mantıksız olanı hem piyasası yok hem de araştırma yaparsanız kronik sorunları olduğunu görürsünüz.
1.0TCe Clio edc değil X tronik şanzıman var yani hantal kalıyor ama şehir içi idare eder. Clio 5 de edc sadece 1.3 TCe de var.
Polo ise gerekli kontrolleri yapılıp alınabilir DSG sorunları olabiliyor ama iyi ve hızlı bir şanzıman ve kalite olarak da rakiplerine göre iyi bir araç polo ben polo alırdım. Ek olarak yine polonun 1.4TDI olanada bakardım.

Vallahi dizel ya da benzin olması çok önemli değil otomatik Turbo'lu ve 2015-2016 olması yeterli benim için teşekkürler bakacağım 1.4 pololara da.

Hızlı değiştirme piyasası derseniz polo, ucuza bakım derseniz Clio, evladiyelik olsun derseniz Honda'ya da Toyota araç öneririm.

Hocam Honda Civic'ler bu paralara yok diyebilirim net olarak temiz binilecek olanı yok ya çok yüksek km ya da ağır hasarlı airbag açmış. Ancak Toyota auris de radarımda açıkçası 2013 150-160binde Toyota auris mi yoksa 80-90binde 2015-16 Clio mu dersiniz?

Hocam neden karşısınız 1 motora acaba açıklar mısınız zahmet olmazsa? Sıfır Puma 1.0 Ecoboost düşünüyordum. Düşünmemeli miyim?
1 motor maalesef ülkemiz yollarına ve trafiğine uygun değil bence. Rampada motoru köküne kadar zorluyorsunuz. Ani hızlanma yapmanız gerektiğinde yine motorun canına okuyorsunuz. Bende şu anda 126 beygirlik 1.5 vtec var, eşimde de 70 beygirlik 1.0 motorlu bir araç var. İnanın ikisi arasında eşimin aracına mecbur kalmadıkça binmek istemiyorum. Sadece gürültüden ibaret. Hele bir de araçta yolcu ve bagaj yüklüyse işte o zaman dert daha büyük oluyor. Klima açıkken rampada kalıyorsunuz. Çıkabilmek için arabaya 5 bin devir zorlamanız gerekiyor bazı yollarda. 60 küsur beygirlik eski 1.4 Corsa'lar daha fazla güven veriyor yolda.

1 motorlar çok zorlandığı ve göreceli daha zayıf malzemeden yapıldığı için ömürleri de kısa oluyor. İmkan bulur ve eşimi de ikna edersem o 1.0 motorlu kuru gürültüyü değiştirip en azından 1.2 turbo ya da 1.4 ve üzeri atmosferik bir araç almak istiyorum.

Hocam Honda Civic'ler bu paralara yok diyebilirim net olarak temiz binilecek olanı yok ya çok yüksek km ya da ağır hasarlı airbag açmış. Ancak Toyota auris de radarımda açıkçası 2013 150-160binde Toyota auris mi yoksa 80-90binde 2015-16 Clio mu dersiniz?

Her iki araç da masraf kapısı olur. Auris'e o kadar km boyunca iyi bakılmamıştır. Clio da muhtemelen ağır bakımdan kaçınmak için satılan şirket ya da taze yetişkin aracıdır.

Siz araçta biraz HB kasa ve tip bakıyorsunuz anladığım kadarıyla. Kia Rio ya da Ceed bakabilirsiniz. Onlar da masrafsız araçlardır.

Turboya bazen uzun yolda, özellikle rampada sollama yapacakken ihtiyaç duyarsınız. Onun haricinde varlığı ile yokluğu birdir. Hele İstanbul'da o kadar ivmelenebileceğiniz bir yol bile bulmanız zor olacak. Dolayısıyla sağlam bir atmosferik motor daha güvenli kapıdır. Turbo 100-150 bin km'de bir revizyon ister, o da maliyetlidir.

Fiesta ya da Focus da bakabilirsiniz.

Eğer araba konusunda teknik bilgiye ve tecrübeye sahip değilseniz mutlaka çok iyi bir yerde, detaylı ekspertiz yaptırın. Ben ilk iki arabam yüzünden sanayide ustalarla kanka olmuştum. O kadar ki bazı tamirleri kendim yapar oldum. Astarı yüzünü geçti hep aldığım araçların. En son segment düşürüp sıfır araç aldım da ustalarla birbirimizi biraz özleyelim dedik (yine arada telefonla arar hal hatır sorarız :D )

ekleme: Bu arada İstanbul trafiği için dizel araç düşünmeyin bile. EGR masrafı, partikül filtresi masrafı derken ağlarsınız.

Butce biraz artabilirse Clio 5 Joy paket bulunabilir 2020. Bana sorarsaniz bu 3 arabadan 2017-2018 clio.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı