Clio vs Polo

Sıfır Clio 1.3m sıfır polo 1.4m sizce hangisini almak mantıklı ikisini de sıfır almaya karar verdim. İkinci ele hiç bulaşmak istemiyorum hangisi daha sorunsuz daha az yakarsa onu alacağım. Hız yapması benim için önemli değil sadece şehir içinde basıyorum basıyorum gitmiyor gibi bir düşünceye kapılmak istemiyorum.

Hocam bunlar o dönemde (Mart 2023) kendi bayilerinin elinde bulunan hemen teslim arabaların özelliklerinin karşılaştırılması. Özellikler derken tamamı değil, benim önem verdiğim kısıtlı bir liste. Sıfır arabalar karşılaştırdıklarımın hepsi, ama elinize kataloğu alıp bayiye gidip "ben şu renkte, şu şu şu özelliklerde olanını istiyorum" da diyemiyorsunuz, bekleme süreleri çok uzun oluyor (ay ile ölçülen süreler). Ben de sizin gibi ikinci ele hiç sıcak bakamadım bu güne kadar.

Polo illai isteyen için hatta daha ucuzdu bile. Ama hiçbir oyuncağı yoktu, donanım azdı yani, o yüzden ilk üçe giremediydi bizde. Daha çok Corsa ve Clio üzerine gitmiştik. Bence de (o günkü durumda) Clio düzgün bir tercihti, Corsa'nın daha ilgi çekici olması ise en üst donanımlı modelini indirimli veriyor olmalarıydı.

Bayi gezmenizi tavsiye ederim, katalog üzerinden yapacağınız tercihleri büyük ihtimalle bulamayacaksınız. Örneğin Clio'nun aktif park yardımını parasıyla bile ekleyemiyordunuz (6 aydan falan bahsediyorlardı). Polo hep çıplaka yakın bulunuyordu, çünkü üzerine az bir şey eklendiğinde sınıfının üzerine şıkıyor ücreti ve tercih edilmiyor.

Hocam bir de ben bütün bu eforu sarfedip, sonunda hiç radarımda olmayan Corollayı aldım. O dönem karar verdiğimiz Corsa üzerine (1.300.000) 56.000 daha koyup aldıydık neredeyse full yüklü arabayı. Ben çok daha büyük farklar beklediğim için ezbere, ilk başta hiç bakmamıştık bile. Bakmanızı tavsiye ederim.

O dönemde listedeki Clio aynı zamanda şirket arabamdı, şikayetsiz kullanıyordum, onu da eklemek isterim. Ancak yine belirtmek istediğim bir konu, listedekilerden sadece Clio'da olan bir durum, vites sadece otomatik (sürekli değişken), diğerleri gibi manuele alıp kullanma şansınız yok. Aldığımız arabanın gözümüze güzel gelen Corsa'dan hiçbir eksiği olmadığı gibi kafadan 10 sene garantisi vardı Toyota zaten sorunsuzluğu ile ünlenmiş bir araba, direk kapsam dışı bırakmamak lazım.

Son düzenleme:

Corolla'nın modeli benim hoşuma gitmiyor ya. Özellik olarak çoğundan iyi diyorlar ama sedan olması bana itici geliyor upuzun görünüyor. Şu an internette istediğin arabayı tasarlıyorsun Clio'da 1.3m fiyat çıkıyor( istediğin renk istediğin model istediğin jantlar falan) poloda özellik seçmeden 1.4m fiyat çıkıyor. Fiyatları yakın hangisi daha iyiyse, kaliteliyse onu almak istiyorum. Dediğim gibi Clio'da pedalların kalitesi nasıl olur bilemiyorum. Ayrıyeten Clio'nun motoruna da laf eden olmuş videoların yorumlarında. Şehir içinde basıyorum basıyorum gitmiyor çok bağırıyor falan demişler bu da gözümü korkuttu açıkçası. Sıfır poloyla da fiyatları yakın olunca poloya bir tık daha ısındım diyebiliriz. Clio'nun benim gözümde en büyük artısı kaya gri rengi ve tasarımı. Aşırı hoşuma gidiyor hayallerimdeki araba gibi ama sırf dış görünüş güzel diye de gidip sorunlu kötü araba almak istemem. Siz benim durumumda olsanız ne yapardınız. Bazen i20 görüyorum o da fena değil gibi ama çok kararsızım.

Ben Corolla'ya bakardım hocam, bir şey kaybetmezsiniz, en azından görerek karar vermiş olursunuz. Ben gene size bayi gezmenizi tavsiye edeceğim. İnternetteki hesap çarşıya uymuyor, o "kendi arabanı tasarla" her şeye izin veriyor, sonra bayiye gidince "sizde ne var peki? sorusunu sormak zorunda kalıyorsunuz. İstediğiniz renkte ve donanımda arabayı çok şanslı değilseniz hemen alamazsınız ve geçen sene bir kaç aylık bekleme sürelerinde bahsediyorlardı.

Gezin bir kaç bayii, yerinde görün. Clio bence de düzgün tercih, o klasmanda.

Son düzenleme:

Beklemek benim için sorun değil istediğim seçimler olduktan sonra beklerim ama alıp da pişman olmak istemiyorum. Tavsiyeleriniz için sağ olun bayi gezmeyi de aklımda tutacağım. Corolla'ya da bir bakacağım.

Beklemek benim için sorun değil istediğim seçimler olduktan sonra beklerim ama alıp da pişman olmak istemiyorum. Tavsiyeleriniz için sağ olun bayi gezmeyi de aklımda tutacağım. Corolla'ya da bir bakacağım.
Hocam, çok özür diliyorum, verdiğim fiyat bilgileri (karşılaştırma listesi) Mart 2023 değil Mart 2024 için geçerli. Tarihleri yanlış yazmışım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…