Clock Watchdog Timeout mavi ekran hatası

Clock Watchdog Timeout mavi ekran hatası, genellikle işlemci (CPU) ile ilgili bir sorunun belirtisidir. Bu hata, işlemcinin beklenmedik bir şekilde yanıt vermemesi veya bir işlemci çekirdeği ile diğer bileşenler arasındaki iletişimin kesilmesi sonucu meydana gelir. Örneğin, bilgisayarınız film izlerken veya başka işlemler yaparken bu hata ortaya çıkıyorsa, bu genellikle yazılım, donanım ya da sürücü kaynaklı bir problem olabilir.

• Sürücülerinizi (özellikle işlemci ve ekran kartı) güncelleyin.
  • BIOS/UEFI sürümünü güncelleyin.
  • Sisteminizin sıcaklıklarını kontrol edin ve soğutma sistemini gözden geçirin.
  • RAM testi yapın ve disk sağlık durumunu kontrol edin.
  • Güç kaynağınızı (PSU) kontrol edin.
  • Donanım bileşenlerini test ederek arızalı olanı belirleyin.
  • Windows sistem dosyalarını onarın.

Clock Watchdog Timeout mavi ekran hatası, genellikle işlemci (CPU) ile ilgili bir sorunun belirtisidir. Bu hata, işlemcinin beklenmedik bir şekilde yanıt vermemesi veya bir işlemci çekirdeği ile diğer bileşenler arasındaki iletişimin kesilmesi sonucu meydana gelir. Örneğin, bilgisayarınız film izlerken veya başka işlemler yaparken bu hata ortaya çıkıyorsa, bu genellikle yazılım, donanım ya da sürücü kaynaklı bir problem olabilir.

• Sürücülerinizi (özellikle işlemci ve ekran kartı) güncelleyin.
  • BIOS/UEFI sürümünü güncelleyin.
  • Sisteminizin sıcaklıklarını kontrol edin ve soğutma sistemini gözden geçirin.
  • RAM testi yapın ve disk sağlık durumunu kontrol edin.
  • Güç kaynağınızı (PSU) kontrol edin.
  • Donanım bileşenlerini test ederek arızalı olanı belirleyin.
  • Windows sistem dosyalarını onarın.
Anakart turbox b75(h61) bios bulamadım ?

sadece h61c modelin bios var ? benimki c değil ama.
Cevabınızı anladım ama dediğim gibi bios ayarında yüksek bilgi sahibi olan birisi olmadığım için yanlış bi' link atmak istemem bi' bilgisayarcıdan link isterseniz verir diye düşünüyorum ama illaki burada bilen de vardır cevap verebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı