"Clock Watchdog Timeout" Mavi Ekran ve Oyun oynarken yeniden başlama sorunu

İşletim sistemi
Windows 11

Vlexy

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF B650M-E | R5 7600 | Kingston 32 GB 5200Mhz | RTX 4070 | 500GB M2 + 2TB M2 SSD | XPG Kyber 750W 80+G
Meslek
Öğrenci
Minidump Rapor Linki
https://dosya.co/owa8vfdovabl/031225-9578-01.dmp.html
RAM
Kingston Beast 16x2GB 32 GB 5200mhz
SSD veya HDD modeli
XPG Spectrix 512gb + Samsung Evo 870 Sata SSD 1TB
Ekran kartı
Asus Dual RTX 4070 EVO OC
Anakart
Asus TUF Gaming B650M-E
İşlemci
Ryzen 5 7600
Merhaba gece Assassin's Creed Odyssey oyununu oynarken 3 4 saat oyunu oynadım ve kapanma vs birşey olmadı sonra savaş ortasında oyun dondu ve sonra oyun kapandı sonra bende soruna bakmak adına Olay Görüntüleyicisine girdim Yönetim olaylarına bastım bastıktan sonra yüklenmedi ve sistem dondu bir anda oyunun kapanmasının ardından sonra ekran siyah oldu bilgisayar kapanıp tekrardan açıldı kendi kendine. O sırada Olay Görüntüleyicisinde Kernel Power 41 (63) gördüm.

Sonrasında tekrardan oyuna girdim ve bir süre sonra bu sefer çok sürmedi. Oyun dondu bu sefer oyun kapanmadan ekran siyah oldu ve tekrardan sistem açılıp kapandı fakat bu sefer Minidump dosyası da oluşmuştu ilk sefer yerine.

Anakart değiştirdim yakın zamanda öncesinde de bu sorun vardı. Yakın zamana kadar oyunlarda kapanmıyordu yeni yapmaya başladı. PSU'dan şüpheliyim ama eminde değilim OCCT testi yapmaktayım şuanda 20 dakikayı geçti fakat bir sorun yok şuanlık
Ama voltaj değerleri şu şekilde:
+5V - 4.980V
+3.3VCC - 3.296V
+12V 11.788V
Genellikle 11.984 veya 11.884 takılıyor acaba PSU kaynaklı mıdır bu kadar voltaj normal mi acaba?

[Ek Bilgi]: Şuanda tekrardan format atmayı düşünüyorum. Anakart değiştirince format atmadan revo ile felan chipset silmiştim arındırmıştım eski anakartın driverlarını ama yinede temiz olmadığını düşünüyorum.

Yok gibi

Bu test tam olarak ne kadar sürmeli anlayabilmek için Test 7’de şuanda diğerlerini de yapmalı mıyım?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    395,3 KB · Görüntüleme: 28
Durdurun hocam testi yeterli.

+5V - 4.980V
+3.3VCC - 3.296V
+12V 11.788V
Genellikle 11.984 veya 11.884 takılıyor acaba PSU kaynaklı mıdır bu kadar voltaj normal mi acaba?
Voltajlar da normal.

Evet bir error yok

Nasıl bir yol izlemeliyim dün 2 kere kernel power yedim ama bir tanesinde minidump oluştu sadece.

Onlarda şu şekilde:

Saat 4’de yediğimde ekran siyah oldu oynarken o şekilde minidump oluştu. Saat 2 gibi olanda ise oyun dondu sonra kapandı bi 15 20 saniye sonra masaüstü donup gitti.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    410 KB · Görüntüleme: 22
  • image.jpg
    403,6 KB · Görüntüleme: 21
  • image.jpg
    300,6 KB · Görüntüleme: 17
Kernel Power hatası PC normal yolla kapanmadığı içindir. PC'de donmalar, ani kapanma veya restart sonucu oluşur. PSU sorunludur anlamına gelmez.

İşlemciden itibaren sayarsak RAM'ler 2 ve 4. slotta olmalı. Doğru mudur?

Son düzenleme:
Biliyorum ama oyundayken bir anda siyah ekran verip fanlar hızlandı sonra da restart attı sistem bu genellikle voltajlarla alakalı değil midir?
Evet 2 ve 4.slottalar.

Bugün tekrardan deneyeceğim yine olursa bir temiz kurulum yapacağım windows 11'e bu arada ek olarak hocam EXPO profili açık şuanda.

İşlemcimin max desteklediği 5200Mhz olarak belirtiliyor. Bios EzMode kısmından EXPO enabled yapıyorum sadece voltajı kendisi 1.25 e ayarlıyor ramleri bu şekilde 4800Mhz'Den 5200'e çıkıyor zaten maksimum. Sorunu çözmeye çalışıyorum bundan mı acaba yada güç kaynağında sorun olduğu için mi oldu bu kapanma durumu diye.

Sistem yeni aldığımda böyle sorunlar yoktu. Sonradan çok sık mavi ekran yediğim zamanlar oldu onlar geçti fakat şuanda da durum böyle.

Bu arada sistem hazır sistem olarak 5. ayını doldurdu. Sadece anakart yükselttim, fan eklemesi ve ram eklemesinde bulundum.

@claus Hocam aynı soruna bakıyorduk da beraber sorun devam ediyor. Farklı konu açtım bu yüzden müsait olunca bi inceleyebilme şansınız var mı?

@turko35408 Teşekkür ederim yine de yardımınız için yine olursa haberdar edeceğim. Belki gece elektrik dalgalanmalarındanda oluyor olabilir genelde sık olmuyor bu sorun sıklaşırsa bir sorun vardır muhtemelen ama.

Bugün oyuna girdim 2 saat oynadım bir problem oluşmadı. Ama bilemiyorum acaba evin elektriğinde dalgalanma mı oldu da böyle bir problem oldu. Ama öncelerden de verdiği oldu kernel power ama ben hiç reset olurken görmemiştim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…