CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT Hatası - HP Victus

MehmetS00

Hectopat
Merhaba Arkadaşlar,

Yeni bir HP Victus laptop satın aldım. W11 kurulumu yapıp, W11 güncelleştirmelerini ve driver kurulumlarını yaptım. Ekran kartı driverını NVIDA GeForce Experience üzerinden indirdim.

Kurulum işlemleri bittikten sonra biraz Diablo Immortal oynayayım dedim ki demez olaydım :) Aksiyon başladığı an CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası ile mavi ekran almaya başladım, 2-3 defa resetleyip denediğimde yine aynı sorunla karşılaştım.

Sorun sıcaklıktan kaynaklanıyor sanıp fan ayarlarını vb. kontrol ettim. Fanın doğru düzgün çalışmadığını gördüm ancak reset sonrası kendine geldi.

Bunun üstüne Crysis Remastered indirip en yüksek ayarlarda denedim, belirli bir süre sorun çıkmadı ve oynayabildim. Ardından Diablo Immortal'ı da tekrar denedim ve sorun çıkmadı.

Taa ki, YouTube üzerinde bir video izlerken tekrar aynı hatayı alana kadar.

Sorun artık sıcaklıktan da değil diye düşünüyorum. Minidump dosyasına ait linki aşağıya ekliyorum. Rica etsem kontrol eder misiniz?

Model Kodu: 68P19EA#AB8 - Sistem özellikleri de aşağıdaki gibi.

System Model: Victus by HP Laptop 16-d1xxx
BIOS: F.11 (type: UEFI)
Processor: 12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H (20 CPUs), ~2.3GHz
Memory: 16384MB RAM
Available OS Memory: 16052MB RAM

Card name: NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop GPU
Driver File Version: 31.00.0015.3141 (English)
Driver Version: 31.0.15.3141
DDI Version: 12

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yine tekrar etti.

Bilgisayarı yeniden formatlayıp, sürücüleri tekrar indirdim ancak garip şekilde devam ediyor. Özellikle Diablo Immortal girince yükleme ekranında CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası ile mavi ekran verdi. Minidump oluşmadan resetlemek durumunda kaldım.

Önerisi olan var mıdır?

Not: Sanallaştırma BIOS üzerinden açık.

2023-04-03_06-13-28.png

Microsoft'tan alıntıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı