Cloud depolama güvenilir mi?

fearss

Femtopat
Yaklaşık 400-500 GB fotoğraf video var diskimde. Yedeklemek istiyorum ama disk fiyatları da çok yüksek. Cloud üzerine depolamak güvenli midir? Zamanında iclouddan veri sızıntısı olduğunu hatırlıyorum. Önerirseniz hangisini önerirsiniz?

@fearss şahsen güvenilirlik internet aleminin sınırları kadar olur fakat ben yedeklerimi Google Drive'de yedeklerim. Bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım ve fiyatları bana göre uygun.

Güvenilir olduğunu düşünmüyorum ama yine de kullanıyorum gereksiz fotoğraflarımı depolamak için. Ne olur ne olmaz diye yedeklenmiş oluyor fakat özel fotoğrafları böyle bir mecraya yüklemeyi önermiyorum.

Bu biraz da sizin alacağınız riskle doğru orantılı. Başkasının eline geçse de bir önemi olmaz ama gizli kalmasını tercih ederim diyorsanız alın gitsin. Aksi taktirde kimsenin eline geçmesini istemediğiniz verileriniz varsa hiç bulaşmayın bence, ne kadar güvenli olsa da internet alemi bu. İçiniz rahat etmeyecektir her şeyden önce.

Hocam şahsi fikrim, aylık/yıllık vereceğin bulut programlarına vereceğin para ile Hdd ile işinizi görmeye çalışın.İçiniz de rahat olur bu şekilde.

Hocam şahsi fikrim, aylık/yıllık vereceğin bulut programlarına vereceğin para ile Hdd ile işinizi görmeye çalışın.İçiniz de rahat olur bu şekilde.
Doğru diyorsunuz ama düşme, kaybolma durumları da sıkıntı. Karar veremedim.

Kullancaksanız çok önemli şeyleri depolamanızı tavsiye etmem.

Bu fiyatlar uygun ama neden uygun?

Amazon S3 var ona da bakabiliriniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…