Cloud II vs Arctis 3 vs Siberia 350

Hangisi CS:GO için daha iyidir?

• Oy verenlerin toplamı
    23

119076

Kilopat
CS:GO için yeni kulaklık arıyorum. Şu an iki kulaklık da indirimde. Arctis 3 300 TL. Cloud 2 390 TL. Gönlüm Arctis 3'ten yana ama gerçekten Cloud 2 iyidir diyorsanız biraz daha kendimi kasıp Cloud 2 alacağım. Önerinizi sebepleriyle beraber bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Ha bu arada 350 TL olarak da Siberia 350 var. Bu kulaklık için de yorumlarınızı yapabilirsiniz. Bir de bütün yayıncılar falan Cloud 2 kullanıyor, bana birazcık abartılmış gibi geliyor. Arctis serisi hakkında boğuk ses ile ilgili yorumlar okudum. Kafam daha da karıştı.

@Barış Tolon @Baki Delibaş @Jira

Son düzenleyen: Moderatör:
Arctis serisinde bir soruna rastlamadım fakat Cloud II bir tık önde Arctis 3'e göre.

Arctis 3 pişman edecek bir kulaklık değil. Cloud II'den avantajlı olduğu nokta, müzikte bir adım önde olması.

Arctis 3 pişman edecek bir kulaklık değil. Cloud II'den avantajlı olduğu nokta, müzikte bir adım önde olması.
Arctis 3 ile Cloud 2 arasında Cloud 2'nin avantajlı olduğu tek nokta "Empedans" farkı.. Arctis 3 32 Ohms Empedans değerine sahipken Cloud 2 60 Ohms Empedans değerine sahip. Bu durumda Cloud 2 müzik konusunda çok daha iyi. Fakat özellikle CS:GO oynayacağını söylemişsin. Bu durumda Arctis 3 alman senin için daha iyi olacaktır. Ayrıca Cloud 2'nin fiyatını ben çıktığından beri çok abartılı görüyorum. O fiyatı vermeye gerek yok. Sonuçta tek avantajı Empedans farkı..

Teşekkürler. Odak noktam müzik yerine oyun olduğu için Arctis 3 modelini seçeceğim sanırım. Ama izninizle son bir soru sormak istiyorum. Siberia 350'nin konumu Arctis 3'ün karşısında nasıldır? Siberia 350 gerçekten uzun bir süre profesyonel turnuvalarda kullanıldı o yüzden kafama takıldı.

Ne yazık ki Siberia 350 hakkında bir fikrim yok. Yanlış bilgilendirme yapmak istemem.

Arctis 3 kullanıyorum. Bir gün MediaMarkt'a gittiğimde Cloud II'yi deneme şansım oldu (jak girişinin bağlandığı ses kartı yoktu). Oradaki bilgisayarlardan birinde denedim. Arctis 3'ün ses kalitesi bariz daha iyiydi. Cloud II'nin sesi Arctis 3'e göre daha boğuk ve daha kısık geliyordu. Belki sorun kulaklıktadır diye oradaki 2. Cloud II'yi de denedim ses kalitesi fark etmedi. MediaMarkt'a bozulmaya yüz tutmuş kulaklıkları mı koyuyorlar yoksa Cloud II'nin ses kalitesi mi kötü bilmiyorum. Bence Arctis 3 alın.

Son düzenleme:
Siberia 350'nin konumu Arctis 3'ün karşısında nasıldır?

Siberia 350, Siberia 200'ün USB bağlantılı, RGB ve 7.1 eklenmiş, 2 kat daha pahalı versiyonudur. Açıkçası Siberia 200'le kıyaslandığında parasını hakkettiğini söyleyemem. Şahsen harici ses kartıyla gelen modeller dışında USB bağlantılı hiçbir kulaklığı tavsiye etmiyorum. Aralarında kıyaslama yapacak olursam, Arctis serisinde daha düz, nötr bir ses imzası varken, Siberia serisinde daha sıcak, bassların daha ön planda olduğu, dengeli bir ses imzası var. Ben oyun için de müzik için de Siberia serisini tercih ederim. Ancak Arctis serisinin mikrofonu çok daha iyidir. Nasıl bir ses imzasından hoşlandığınıza ve mikrofon ses kalitesinin önemine göre tercih yapabilirsiniz.

Peki Arctis 3 alsam daha ileride niye Cloud 2 almadım gibisinden pişman olur muyum?

Kulaklığınızın komforunu ve ses imzasını beğenirseniz pişman olmazsınız.

Arctis serisi hakkında boğuk ses ile ilgili yorumlar okudum. Kafam daha da karıştı.

Bahsedilen sorun kulaklığın alışılmadık ses imzasından kaynaklanıyordur diye düşünüyorum. Arctis serisinde çok doğal, nötr, stüdyo referans kulaklıklarına yakın bir ses var. Bassın mid ve tizleri boğduğu standart bir oyuncu kulaklığından geliyorsanız öyle gelmesi normal. Aklıma gelen bir diğer sebep ise 7.1 virtual surround. Tüm 7.1 virtual surround teknolojilerinin amacı sahne aralığını arttırmaktır ve bunu yaparken equalizerla oynayarak, echo vb. ses efektleri ekleyerek ses kalitesini bozarlar. Belli başlı oyunlarda daha geniş sahne aralığı faydalı olsa da bazı oyunlarda da konuşmaları sanki derin bir kuyudan geliyormuş gibi yankılı ve boğuk bir şekilde duyabilirsiniz.

Bir de bütün yayıncılar falan Cloud 2 kullanıyor, bana birazcık abartılmış gibi geliyor.

Yayıncılar sponsorluklar sağolsun kullandıkları ürünleri abartmayı çok severler ancak Cloud II en azından performans açısından abartılmış bir kulaklık değil. Oyuncu kulaklıklarının tercih edilmesinin ana sebebi mikrofon ve virtual surrounddur, onun dışında Philips SHP9500 gibi 70 dolarlık bir hi-fi kulaklığın ses kalitesinin ve sahne aralığının yanında 200 dolara kadar varan 7.1 oyuncu kulaklıklarının (Sennheiser Game Zero ve Game One hariç) esamesi bile okunmaz. HyperX bunu göz önünde bulundurduğu, piyasaya Takstar Pro 80 gibi kendini kanıtlamış bir hi-fi kulaklığa marka basarak girdiği ve çok rahat olduğu için tavsiye ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…