Çözüldü Rockstar Games Cloud save nasıl çalışır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Mustafa KCR

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarıma format atacağım da Steam'den RDR2 almıştım, Rockstar Games'ten Cloud saveyi aktif hale getirdim direkt kaydediyor mudur? Şu an format atsam sıkıntı olur mu?

Çözüm
Etkinleştirdikten sonra oyuna tekrar girin, girerken bir soru sorarsa Steam veya RG buluta yükleyin deyin. Sormazsa gerek yok. Bir de ne olur ne olmaz RDR2 save dosyasını yedek alabilirsiniz. Yine de işe yarayacaktır cloud save zaten.
Etkinleştirdikten sonra oyuna tekrar girin, girerken bir soru sorarsa Steam veya RG buluta yükleyin deyin. Sormazsa gerek yok. Bir de ne olur ne olmaz RDR2 save dosyasını yedek alabilirsiniz. Yine de işe yarayacaktır Cloud save zaten.

Sordu RG de buluta yükle dedim, garanti olsun diye de Google Drive aldım save dosyasını teşekkürler

Eğer Rockstar Games Launcher'da Cloud Save özelliğini aktif ettiysen, oyun kayıtlarının buluta yedeklendiğinden emin olman gerekiyor. Ancak bazı durumlarda otomatik senkronizasyon tam gerçekleşmeyebilir. Format atmadan önce şu adımları takip etmeni öneririm:

1. Rockstar Games Launcher'ı aç ve sağ üstteki profilinden Ayarlar > Bulut Kaydetme seçeneğinin açık olduğundan emin ol.
  2. RDR2'yi açıp kaydını manuel olarak yap ve oyunu kapat.
  3. Belgeler > Rockstar Games > Red Dead Redemption 2 > Profiles klasörünü bir USB belleğe veya başka bir diske yedekle.
  4. Steam kütüphanende RDR2'yi sağ tıklayıp "Özellikler > Güncellemeler" sekmesinde Steam Cloud'un açık olup olmadığını kontrol et.
Bunları yaptıysan büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.

Eğer Rockstar Games Launcher'da Cloud Save özelliğini aktif ettiysen, oyun kayıtlarının buluta yedeklendiğinden emin olman gerekiyor. Ancak bazı durumlarda otomatik senkronizasyon tam gerçekleşmeyebilir. Format atmadan önce şu adımları takip etmeni öneririm:

1. Rockstar Games Launcher'ı aç ve sağ üstteki profilinden Ayarlar > Bulut Kaydetme seçeneğinin açık olduğundan emin ol.
  2. RDR2'yi açıp kaydını manuel olarak yap ve oyunu kapat.
  3. Belgeler > Rockstar Games > Red Dead Redemption 2 > Profiles klasörünü bir USB belleğe veya başka bir diske yedekle.
  4. Steam kütüphanende RDR2'yi sağ tıklayıp "Özellikler > Güncellemeler" sekmesinde Steam Cloud'un açık olup olmadığını kontrol et.
Bunları yaptıysan büyük ihtimalle sorun yaşamazsın.

Hocam Steam de gözükmüyor işte Steam ayarlarında Cloud save açık ama RDR de gözükmüyor

Steam’de Cloud Save açık olmasına rağmen Red Dead Redemption 2 (RDR2) için gözükmüyorsa, oyunun kayıtlarını garantiye almak için şu adımları uygulayabilirsin hocam,

Manuel Kayıt Kontrolü Yap

• Rockstar Games Launcher'ı aç ve sağ üstteki profilinden Ayarlar > Bulut Kaydetme seçeneğinin açık olup olmadığını kontrol et.
  • Oyuna girip manuel kayıt al, ardından çıkış yap.

2. Kayıt Dosyalarını Yedekle (Önerilir)

• Belgeler > Rockstar Games > Red Dead Redemption 2 > Profiles klasörünü kontrol et.
  • Eğer bu klasör varsa, USB belleğe veya farklı bir diske yedekle.

3. Steam’de Cloud Save Destekliyor mu Kontrol Et

Steam üzerinden:

• Kütüphane > RDR2 > Özellikler > Güncellemeler sekmesini aç.
  • Burada Steam Cloud’un desteklenip desteklenmediğini kontrol et. Eğer RDR2 için Cloud Save seçeneği yoksa, Steam’in oyunun kayıtlarını yedeklemediği anlamına gelir.

4. Oyun Açıkken Görev Yöneticisini Kontrol Et

Bazı durumlarda Steam Cloud düzgün senkronize olmayabilir. Oyunu oynarken Görev Yöneticisi’nden (Ctrl + Shift + Esc) "Steam Cloud Sync" veya Rockstar Games ile ilgili bir senkronizasyon süreci olup olmadığını kontrol et.

Sonuç: Eğer Steam Cloud Save RDR2 için aktif değilse, kayıtlarını manuel olarak yedekleyip format attıktan sonra geri yüklemen en güvenli yöntem olacaktır

chatgpt'ye sordum bir de onun dediğini deneyin muhtemelen olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı